Сăutare:mutații
Universitatea Oxford dezvoltă primul vaccin din lume împotriva cancerului ovarian
Primul vaccin din lume împotriva cancerului ovarian, denumit OvarianVax, este în curs de dezvoltare la Universitatea din Oxford, promițând să revoluționeze prevenirea acestei boli grave.
-
06 Octombrie 11:50
Luna Mai: Luna conștientizării riscului de cancer de piele
Luna de conștientizare a cancerului de piele este marcată pentru prima dată în Republica Moldova, eveniment ce a câștigat popularitate la nivel global, devenind un instrument important în lupta împotriva…
-
02 Mai 20:40
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de știință
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de știință, informează News.ro cu referire la The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul…
-
21 Aprilie 10:00
Ce știm despre focarul de virus Nipah din India
Autoritățile indiene au anunțat în această săptămână că fac eforturi pentru a limita un focar de Nipah, un virus rar transmis de la animale la oameni și care provoacă, printre altele, o puternică…
-
15 Septembrie 2023 14:38
Studiu | Pielea cu „aspect normal" poate ascunde cancerul
Pielea fără pete vizibile poate prezenta modificări ale ADN-ului, cauzate de expunerea la soare, care ar putea duce la cancer, conform unui studiu realizat de oameni de știință de la Universitatea…
-
14 Mai 2023 15:00
DOSAR TRANSNISTREAN | Vicepremierul Oleg Serebrian: Reintegrarea teritorială și integrarea europeană a R. Moldova sunt obiective de interes național (AUDIO)
Regiunea transnistreană a devenit mult mai conectată din punct de vedere social și economic. Reintegrarea teritorială și integrarea europeană a R. Moldova sunt două obiective de interes național,…
-
20 Aprilie 2023 12:50
„O potențială descoperire majoră”. Un vaccin pe bază de ARN mesager reduce cu aproape 50% riscul de deces la cancerul de piele
Un vaccin experimental dezvoltat de companiile Moderna și Merck pe bază de ARN mesager a redus cu 44% riscul de deces sau reapariție a celui mai letal cancer de piele, în comparație cu imunoterapia…
-
17 Aprilie 2023 16:08
Retrospectiva anului 2022 pe segmentul transnistrean | Vicepremierul Oleg Serebrian: Pe domeniul politic - cred că niciodată după 1992 distanța n-a fost atât de mare (AUDIO)
Retrospectiva anului 2022 pe segmentul transnistrean și la ce să ne așteptăm de la 2023 pe acest domeniu, aflați de la vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, invitat în cadrul emisiunii…
-
30 Decembrie 2022 10:14
A apărut XBB, o nouă subvariantă a Omicron, extrem de contagioasă
A fost descoperită o nouă subvariantă a Omicron - XBB -, care ar avea capacitatea de a se răspândi extrem de rapid și ar fi foarte rezistentă la tratamente.
-
17 Octombrie 2022 15:40
Cercetătorul în imunologie la Oxford, Ștefan Dascălu: Subvarianta Centaurus are capacitatea de a ocoli imunitatea dată de vaccin și de trecerea prin boală
Ștefan Dascălu, cercetător în imunologie la Universitatea Oxford, a declarat pentru News.ro că Centaurus, așa cum este supranumită subvarianta BA.2.75 a tulpinii omicron se transmite mai repede și…
-
17 Iulie 2022 14:38
Agentul patogen care cauzează variola maimuței a dezvoltat un număr surprinzător de mare de mutații
Agentul patogen care provoacă actuala epidemie de variola maimuței a dezvoltat un număr surprinzător de mare de mutații, potrivit unui studiu realizat în Portugalia, informează DPA, potrivit Agerpres.…
-
24 Iunie 2022 15:38
Coronavirus: Este puțin probabil ca infectarea cu tulpina inițială de Omicron să asigure protecție împotriva variantelor actuale
Persoanele infectate cu versiunea inițială a variantei Omicron a noului coronavirus, identificată în Africa de Sud în noiembrie 2021, ar putea fi vulnerabile în fața riscului de infectare cu variantele…
-
18 Iunie 2022 13:28
OMS: Nu există dovezi privind mutații ale virusului variolei maimuței. „Este o situație care poate fi ținută sub control”
Organizația Mondială a Sănătății nu are dovezi potrivit cărora virusul variolei maimuței ar fi suferit mutații, a spus luni un oficial al agenției sanitare a ONU.
-
23 Mai 2022 19:11
Cazurile misterioase de hepatită la copii se răspândesc și ajung în Asia și Canada. Ipoteza privind posibila cauză a bolii
O boală hepatică misterioasă care a infectat copii din zeci de țări din întreaga lume a ajuns în Asia, cu un caz raportat în Japonia, și în Canada, relatează The Guardian. Sunt peste 190…
-
27 Aprilie 2022 16:27
Ministrul german al Sănătății: „Vom avea un vaccin care protejează împotriva variantelor Omicron”
Un vaccin adaptat la varianta Omicron de coronavirus va începe să fie administrat în Germania din septembrie, a anunțat duminică ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, relatează dpa,…
-
17 Aprilie 2022 18:31
Virusul Zika, la un pas de o răspândire explozivă. Cât de periculoasă poate deveni o singură mutație
Cercetătorii avertizează că este posibil să apară un nou focar de virus Zika și atrag atenția că o singură mutație ar fi suficientă pentru a declanșa o răspândire explozivă a infectărilor.
-
13 Aprilie 2022 13:33
Ala Nemerenco: Aproape toată țara e sub cod verde în privința COVID-19! Noul val depinde de noua tulpină
Republica Moldova are o perioadă de respiro în privința cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV2. Ministrul Sănătății spune că se înregistrează zilnic puține cazuri de infectare, totuși,…
-
08 Aprilie 2022 08:28
Oleg Serebrian: Nesoluționarea dosarului transnistrean a costat foarte mult Republica Moldova, atât în termeni de funcționalitate a statului, cât și în ceea privește dezvoltarea
Nesoluționarea dosarului transnistrean a costat foarte mult Republica Moldova, atât în termeni de funcționalitate a statului, cât și în ceea privește dezvoltarea. De această părere este vicepremierul…
-
02 Martie 2022 14:02
Reinfectările cu subvariante Omicron ale COVID-19 sunt rare (studiu danez)
Infectările succesive cu două subvariante diferite Omicron ale noului coronavirus sunt posibile, însă astfel de cazuri sunt rare, au anunțat autorii unui studiu realizat în Danemarca, informează…
-
22 Februarie 2022 14:41
CNN: Cercetările dovedesc severitatea variantei BA.2 a COVID-19: poate provoca o formă mai severă de boală, precum tulpinile mai vechi, inclusiv Delta
Virusul BA.2 – o subvariantă a Omicron – nu doar se răspândește mai repede, ci poate provoca, de asemenea, o formă mai severă de boală și pare capabil să contracareze unele dintre armele cheie…
-
18 Februarie 2022 12:51