CNN: Cercetările dovedesc severitatea variantei BA.2 a COVID-19: poate provoca o formă mai severă de boală, precum tulpinile mai vechi, inclusiv Delta

  • 18 Februarie 2022 12:51
CNN: Cercetările dovedesc severitatea variantei BA.2 a COVID-19: poate provoca o formă mai severă de boală, precum tulpinile mai vechi, inclusiv Delta

Virusul BA.2 – o subvariantă a Omicron – nu doar se răspândește mai repede, ci poate provoca, de asemenea, o formă mai severă de boală și pare capabil să contracareze unele dintre armele cheie împotriva COVID-19, sugerează noi cercetări, citate de CNN, relatează News.ro.

Potrivit sursei citate, noi experimente de laborator realizate în Japonia arată că varianta BA.2 poate provoca boli grave, precum variantele mai vechi ale COVID-19, inclusiv Delta.

Precum varianta Omicron, pare să fie imun la vaccin. Astfel, o doză booster restabilește nivelul de protecție, iar îmbolnăvirea după infectarea cu virusul devine cu aproximativ 74% mai puțin probabilă.

BA.2 este, de asemenea, rezistent la unele tratamente, inclusiv sotrovimab, anticorpul monoclonal care este utilizat în prezent împotriva Omicron.

Ar putea fi un virus mai periculos decât BA.1 și ar putea fi capabil să se transmită mai repede și să provoace boli mai grave”, a comunicat dr. Daniel Rhoads, șeful secției de microbiologie la Clinica Cleveland din Ohio. Rhoads a analizat studiul, dar nu a fost implicat în cercetare.

BA.2 a suferit multe mutații, în comparație cu virusul inițial care a apărut în Wuhan, China. Are, de asemenea, zeci de modificări genetice care sunt diferite de tulpina originală Omicron.

După cum probabil știți, BA.2 se numește Omicron ascuns, deoarece testele PCR nu îl identifică (…). Prin urmare, laboratoarele trebuie să facă un pas suplimentar pentru a descoperi această variantă”, a declarat Kei Sato, cercetător la Universitatea din Tokyo, care a realizat studiul. El mai susține că aceste constatări dovedesc că BA.2 nu ar trebui considerat o variantă Omicron și că trebuie monitorizat mai îndeaproape.

Descoperirile au fost publicate, miercuri, ca un studiu preprint pe serverul bioRxiv. În mod normal, înainte ca un studiu să fie publicat în jurnalul medical, acesta este analizat de experți independenți. Preprinturile permit distribuirea mai rapidă a cercetării, dar sunt postate înainte să fie revizuite încă o dată.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
6,63
Ploaie moderată
Umiditate:82 %
Vint:8,23 m/s
Sat
4
Sun
2
Mon
1
Tue
0
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău