OMS: Nu există dovezi privind mutații ale virusului variolei maimuței. „Este o situație care poate fi ținută sub control”

  • 23 Mai 2022 19:11
OMS: Nu există dovezi privind mutații ale virusului variolei maimuței. „Este o situație care poate fi ținută sub control”

Organizația Mondială a Sănătății nu are dovezi potrivit cărora virusul variolei maimuței ar fi suferit mutații, a spus luni un oficial al agenției sanitare a ONU.

Oficialul a adăugat că această boală infecțioasă endemică în vestul și centrul Africii nu prezintă tendința de a se modifica, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Rosamund Lewis, directoarea secretariatului anti-variolă, parte din programul de urgențe al OMS, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că mutațiile sunt de obicei mai puține în cazul acestui virus, iar secvențierea genomică a cazurilor va ajuta la înțelegerea informată a focarului actual.

Cele peste 100 de cazuri suspecte și confirmate din focarul recent depistat în Europa și America de Nord nu au fost severe, a precizat șefa unității OMS pentru boli emergente și zoonoze, precum și director tehnic al departamentului pentru combaterea COVID-19, Maria van Kerkhove.

„Este o situație care poate fi ținută sub control”, a spus ea.

Focarele sunt atipice, potrivit OMS, întrucât apar în țări unde virusul nu circulă de obicei. Oamenii de știință încearcă să înțeleagă originea cazurilor și dacă virusul a suferit vreo modificare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău