A apărut XBB, o nouă subvariantă a Omicron, extrem de contagioasă

  • 17 Octombrie 2022 15:40
A apărut XBB, o nouă subvariantă a Omicron, extrem de contagioasă

A fost descoperită o nouă subvariantă a Omicron - XBB -, care ar avea capacitatea de a se răspândi extrem de rapid și ar fi foarte rezistentă la tratamente.

XBB provoacă îngrijorări în Asia, unde se răspândește cu rapiditate. În Singapore, numărul cazurilor raportate a crescut de la o zi la alta de la 4.700 la 11.700, dar a fost semnalată deja și în Hong Kong, potrivit portalului The Daily Beast.

XBB poate fi descris drept cea mai periculoasă mutație de până acum a Coronavirusului. Pe lângă faptul că este cea mai contagioasă, pare să aibă și capacitatea de a evita barierele imunitare ridicate de numeroase tratamente.

“Este posibil să fie cea mai imună formă a virusului și ridică mari probleme pentru tratamentele bazate pe anticorpi monoclonali”, a declarat un expert în sănătate publică de la Johns Hopkins Center for Health Security pentru The Daily Beast, transmite ziare.com

Noile vaccinuri booster bivalente par să fie eficiente împotriva mutației XBB. În plus, specialiștii atrag atenția că și tratamentele uzuale, chiar dacă par mai puțin eficiente, asigură totuși un oarecare grad de protecție.

Cercetătorii au identificat noua variantă XBB în luna august, ca una dintre cele mai semnificative mutații derivate din Omicron.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:9,26 m/s
Tue
23
Wed
16
Thu
7
Fri
8
Sat
10
Arhivă Radio Chișinău