Сăutare:gluten
Ce este glutenul și ce de ce este un subiect atât de controversat?
Glutenul pare să fie prezent în aproape orice, de la pâine, paste făinoase și bere la produse cosmetice și suplimente nutritive, transmite site-ul instituției Johns Hopkins Medicine, scrie g4food.ro. Se…
-
06 Iulie 18:07
Ce este hrișca și cum o folosim în mâncare? În Bucovina se fac sarmale sau pilaf din această plantă
Hrișca, cunoscută și sub denumirea de „grâu negru”, este un aliment valoros, care și-a găsit locul în bucătăria românească de-a lungul secolelor, în special în Nord. Originară din Asia…
-
04 Iulie 20:44
Produsele culinare care nu sunt preambalate vor fi însoțite de informații despre posibili alergeni
Produsele culinare nepreambalate vor trebui să fie însoțite de informații despre posibile substanțe care cauzează alergii sau intoleranțe. Aceste date vor trebui să fie înscrise într-un loc vizibil,…
-
12 Ianuarie 08:22
Cozonacul care nu îngrașă: o variantă mai ușoară, la fel de gustoasă și care nu se vede pe cântar
Cozonacul este desertul momentului - desertul vedetă al mesei de Crăciun. Având în compoziție foarte mulți nutrienți - ideal de bună calitate - felul în care îl consumăm și, mai ales, cantitatea…
-
23 Decembrie 2023 17:30
Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” va produce semințe de grâu destinate cultivării în sistem ecologic
Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” va produce, începând cu acest an, semințe de grâu de toamnă destinat cultivării pe terenurile agricole aflate în circuit ecologic,…
-
27 Martie 2023 15:20
Nouă companii gestionate de femei au primit granturi pentru dezvoltarea afacerilor
Nouă întreprinderi din Republica Moldova, gestionate de femei, au primit granturi de până la 1,6 milioane de lei fiecare, destinate extinderii pieței de desfacere, export și inovare în cadrul Apelului…
-
20 Noiembrie 2020 13:12
Cum reacționează R.Moldova la COVID-19 și ce are asta cu ajutorul UE
În luna septembrie, Banca Mondială (BM) în Moldova efectuează un sondaj de opinie, având drept scop demonstrarea gradului de impact al COVID-19 asupra business-ului local. Un altul este programat pentru…
-
19 Septembrie 2020 11:07
Ce este fonio sau noua quinoa, cereala care și-a făcut tot mai mult loc pe mesele europenelor, și care sunt beneficiile acesteia
S-a spus despre această cereală că este noua quinoa. Foarte folosită în bucătăria Africii de Vest, fonio și-a făcut loc tot mai mult în farfuriile europenilor în ultimii ani, pe motiv că este…
-
23 August 2020 14:43
Cu ajutorul Suediei și PNUD, antreprenorii înving criza provocată de COVID-19
În timp ce unele afaceri sunt în derivă din cauza crizei provocate de coronavirus, altele s-au adaptat și au folosit această perioadă dificilă pentru a se reinventa și dezvolta. Așa s-a întâmplat…
-
10 Iunie 2020 10:53
STUDIU | Patru din zece persoane nu știu ce mănâncă
În Moldova, patru din zece persoane nu analizează eticheta produselor alimentare sau fac asta foarte rar. Poate că procură mai mult produse fresh, neambalate, se grăbesc și nu au timp să stea la…
-
21 Mai 2019 12:25
Rusia caută să pătrundă pe piețele de cereale controlate tradițional de Uniunea Europeană și SUA
Rusia, deja cel mai mare exportator mondial de grâu, și-a propus să acapareze noi cote de piață de la Uniunea Europeană și SUA prin pătrunderea pe piețele unde tradițional a avut dificultăți,…
-
25 Noiembrie 2018 13:55
Ploile pun în pericol campania de recoltare a cerealelor și pot cauza prejudicii materiale agricultorilor
Ploile abundente din ultima perioadă impun mai multe riscuri campaniei de recoltare a cerealelor, care este în toi, și pot cauza prejudicii materiale producătorilor agricoli. Despre aceasta a explicat,…
-
11 Iulie 2018 12:25
VIDEO | S-a inventat oul vegetal
Patru studente italiene au creat un ou care pare a fi de găină, dar conține doar plante. Tăiat în două, arată ca un ou fiert tare și chiar ar avea același gust.
-
21 Octombrie 2017 17:17
Proiect de lege | Produsele alimentare vor fi marcate numai cu data la care expiră termenul lor de valabilitate
Produsele alimentare comercializate în Republica Moldova ar urma să fie marcate numai cu data la care expiră termenul lor de valabilitate, nu și cu data producerii.
-
24 Iunie 2017 13:28
O femeie din Republica Moldova a pus pe roate o afacere cu produse fără gluten
Apreciate pe plan mondial, produsele fără gluten nu sunt foarte solicitate de către moldoveni. O explicație ar fi lipsa de informație despre beneficiile acestora.
-
21 Ianuarie 2017 11:36
Numărul sesizărilor depuse la Agenția pentru Protecția Consumatorilor a CRESCUT
Numărul sesizărilor depuse la Agenția pentru Protecția Consumatorilor a crescut cu 300% comparativ cu doi ani în urmă. Majoritatea petițiilor se referă la neconformitățile admise pe etichetele…
-
30 Noiembrie 2016 19:31
OPINIA NUTRIȚIONISTULUI: Dieta probiotică
Probioticele pot reduce inflamația și hipersensibilitatea digestivă cauzată de alergiile alimentare (la lactoză, gluten, etc), pot ajuta la prevenirea degenerării ficatului determinată de o dietă…
-
14 Iulie 2016 16:39
PAC II oferă granturi pentru companiile exportatoare
Unitatea de Implementare a Proiectului Ameliorarea Competitivității a aprobat spre finanțare alte 7 dosare de dezvoltare a afacerilor orientate la export.
-
13 Aprilie 2016 16:46
MUZEE CULINARE: Muzeul Migdalei din Spania
Muzeul Migdalei este un spațiu al cunoașterii acestui fruct care este puternic legat de cultura mediteraneană.
-
29 Martie 2016 17:18
În România se poate! Tractorist plătit cu 2300 de euro
Cei de la Combinatul Agroindustrial Curtici din județul Arad, pe scurt CAI, nu au probleme cu seceta și fac profit an după an, lăudându-se cu o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, arată…
-
09 Februarie 2016 10:43