Сăutare:Globalizare
Directorul General FAO, de Ziua mondială a Alimentației: Este imperativ să transpunem în realitate „Dreptul la Hrană” pentru o alimentație sănătoasă, nutritivă și accesibilă
Op-Ed de Dr. QU Dongyu, Director General al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.
-
16 Octombrie 18:18
ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului
„Să nu negăm identitatea noastră spirituală românească.” Acesta este mesajul transmis de ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, în Pastorala transmisă la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024.
-
04 Mai 19:10
Membrii academici ai USM participă la cea de-a V-a ediție a Conferințelor București-Chișinău, „Identitate, patrimoniu, globalizare”
Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova în parteneriat cu Facultatea de Filosofie și Facultatea de Istorie ale Universității din București, organizează în zilele…
-
22 Martie 14:54
Sapozhnikov, Makolov și Khloponin! Oamenii lui Putin care au încercat destabilizarea R. Moldova la începutul anului 2023
Kremlinul nu a renunțat la destabilizarea ordinii constituționale din R. Moldova, folosind o vastă rețea de persoane și organizații pentru a intensifica războiul hibrid împotriva autorităților…
-
13 Decembrie 2023 10:06
Stalinizarea și destalinizarea în context european. Dezbatere IPN
Anul acesta, la marșurile de 9 mai au apărut mai multe portrete ale lui Iosif Stalin și, se pare, de proporții mai mari. Le purtau atât persoane mature, cât și adolescenți, chiar copii. Acestea…
-
03 Iulie 2023 14:44
La Chișinău a avut loc cea de-a IV-a ediție a Forumului Patrimoniului Cultural Imaterial
La Chișinău a avut loc cea de-a IV-a ediție a Forumului Patrimoniului Cultural Imaterial, eveniment de importanță culturală pentru îmbunătățirea politicilor culturale de prezervare a identității…
-
28 Aprilie 2023 19:27
Premonițiile lui Igor Dodon și efectele acestora. Op-Ed de Victor Pelin
„În circumstanțele menționate extrem de dificile, demersul lui Igor Dodon de a i se permite efectuarea unui plerinaj pe Muntele Athos poate fi înțeles. Pentru a reuși în acest demers, Igor Dodon,…
-
20 Martie 2023 08:13
15 mai - Ziua internațională a familiilor (ONU)
Ziua internațională a familiilor este sărbătorită în fiecare an la data de 15 mai, cu scopul de a marca importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor, fiind în același timp…
-
15 Mai 2022 09:03
A avut loc a treia ediție a Conferințelor București-Chișinău „Identitate, Patrimoniu, Globalizare”
Evenimentul a avut loc în format online, fiind organizat de Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova, în colaborare cu Facultatea de Istorie și Facultatea de Filosofie…
-
09 Aprilie 2022 12:36
Dumitru Mînzărari: Pericolul ca R. Moldova să fie invadată de către Rusia este ridicat
Pericolul ca Moldova să fie invadată de către Rusia, fie cum a fost făcut în Donbas în 2014, fie direct, cum se întâmplă acum în Ucraina, este ridicat. Este părerea lui Dumitru Mînzărari, cercetător…
-
30 Martie 2022 18:17
Igor Boțan: Nu poți avea democrație dezvoltată într-un stat cu cultură politică înapoiată
„Democrația este puterea poporului. Dar mie îmi place mai mult definiția: „Democrația este libertatea instituționalizată”, declarația aparține expertului Igor Boțan, care s-a referit la teoria…
-
27 Septembrie 2021 15:39
Moldova, moldoveni, moldovenesc? Op-Ed de Victor Pelin
„Dar lucrul cel mai jenant pentru societate vine din cu totul altă parte. Ex-președintele Igor Dodon a anunțat opinia publică că în calitate de microbist î-i cere permisiunea lui Vadim Krasnoselskii,…
-
20 Septembrie 2021 08:11
ZILELE EUROPEI | Ambasadoarea Marjut Akola: „Noi, în Finlanda, avem încredere unii în ceilalți, în vecini, în politicieni, în mass-media”
În cei 26 de ani de când face parte din familia Uniunii Europene, Finlanda, o țară mică și orientată spre export, și-a crescut reziliența și are o influență mult mai mare decât altădată.…
-
14 Mai 2021 11:04
Parlamentul European urmează să voteze propria variantă pentru certificatele de călătorie, pas necesar pentru începerea negocierilor pentru forma finală. Dezbateri privind acțiunile Rusiei, Chinei și Turciei
Parlamentul European va fi în sesiune plenară în această săptămână, pe agendă fiind incluse mai multe voturi importante, pentru certificatul digital verde, programele de investiții ale UE și…
-
26 Aprilie 2021 12:20
Yuval Noah Harari: Supravegherea oamenilor motivată de pandemie „poate crea un sistem totalitar cum nu a mai existat vreodată”
În ce direcție vom porni acum? Profesorul Yuval Noah Harari explică pentru Deutche Welle în ce fel ne vor schimba viitorul deciziile pe care le luăm astăzi referitor la COVID-19, scrie Digi24.
-
24 Aprilie 2020 10:14
Soluții post-criză COVID-19: cum putem facilita relansarea economiei cu suportul partenerilor externi? Op-Ed
„Revigorarea economiei Republicii Moldova în perioada următoare va depinde de capacitatea de răspuns a autorităților de la Chișinău la provocările curente. Resursele bugetare limitate pot fi suplimentate…
-
17 Aprilie 2020 10:21
Vlad Filat: 100 mil. dolari de la FMI este o oportunitate care trebuie accesată repede
Fostul premier Vlad Filat susține că Republica Moldova, asemeni altor țări, trebuie să-și folosească toate resursele, inclusiv credite externe, pentru întărirea sistemului de sănătate și identificarea…
-
23 Martie 2020 17:16
Concursul Gutuia de Aur 2019 – tinerii francofoni merg în Belgia și la București, la Radio România Internațional
Totalurile celei de-a 13-a ediții a concursului tinerilor francofoni Le Coing d’Or (Gutuia de Aur), organizat de către publicația Courier de Moldavie, s-au desfășurat pe 25 octombrie, la Universitatea…
-
26 Octombrie 2019 13:53
Scriitorul Nicolae Dabija a fost distins cu un premiu la un Festival de Poezie din Coreea de Sud
În cadrul Festivalului de Poezie de la Seul, Coreea de Sud, care a avut loc pe 29 septembrie, scriitorului Nicolae Dabija i s-a acordat Premiul Internațional al Literaturii Premiul Special pentru 2019…
-
04 Octombrie 2019 10:52
Ion Anghel: „Tinând cont de globalizare și toate tendințele acestea, România nu se putea izola. În afară de Uniunea Europeană ce-ar fi făcut? Probabil rămânea în continuare sub influența Rusiei”
Volumul „Politica externă și diplomația României pe parcursul unui secol de la înfăptuirea României Mari”, coordonat de profesorul universitar și diplomatul român, Ion Anghel, a fost lansat…
-
20 Mai 2019 15:36