Parlamentul European urmează să voteze propria variantă pentru certificatele de călătorie, pas necesar pentru începerea negocierilor pentru forma finală. Dezbateri privind acțiunile Rusiei, Chinei și Turciei

  • 26 Aprilie 2021 12:20
Parlamentul European urmează să voteze propria variantă pentru certificatele de călătorie, pas necesar pentru începerea negocierilor pentru forma finală. Dezbateri privind acțiunile Rusiei, Chinei și Turciei

Parlamentul European va fi în sesiune plenară în această săptămână, pe agendă fiind incluse mai multe voturi importante, pentru certificatul digital verde, programele de investiții ale UE și Acordul Post-Brexit, precum și o serie de dezbateri cu președinții Consiliului European și Comisiei Europene și cu Înaltul Reprezentant pe tema acțiunilor Rusiei, Chinei și Turciei, transmite g4media.ro.

Parlamentul European va discuta și va da un vot pe propunerea Comisiei pentru un certificat digital verde, care va reprezenta mandatul de negociere cu Comisia Europeană și Consiliul UE pentru forma finală.

Intenția Comisiei Europene este ca noul certificat de călătorie să poată fi utilizat cel mai târziu de la 1 iulie, precizează sursa citată. 

O serie de voturi vor fi acordate pentru programele de investiții ale UE, pe ordinea de zi sunt Orizont Europa pentru cercetare și inovație, programul LIFE pentru mediu și acțiune climatică, Europa digitală și Mecanismul de protecție civilă.

Fondul european de apărare, programul spațial european, Fondul european de ajustare la globalizare și programul pieței unice așteaptă, de asemenea, un vot în această sesiune plenară.

Acordul post-Brexit, deblocat după aproape două luni, va fi supus la vot, fiind necesar aprobarea Parlamentului European pentru a intra în vigoare definitiv.

Deputații vor mai vota și noile reguli privitoare la distribuirea de conținut cu caracter terorist online. Platformele de internet vor fi obligate să șteargă sau să blocheze accesul în decurs de o oră la conținutul semnalat cu potențial terorist.

Europarlamentarii i-au invitat, în această săptămână, pe președintele Consiliului European, Charles Michel, și pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să discute despre relația UE-Turcia și să explice ce s-a întâmplat la Ankara, când von der Leyen nu a avut loc asigurat lângă președintele Erdogan și Charles Michel.

Europarlamentarii vor discuta ultimele evoluții din relația UE – Rusia, inclusiv încarcerarea lui Alexei Navalnîi, dar și prezența militară crescută la granița cu Ucraina și recentele tensiuni diplomatice Cehia-Rusia, fiind invitat la dezbateri Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borell.

Sancțiunile recente impuse de China împotriva unor politicieni și entități europene vor fi aduse, de asemenea, în discuție.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Tue
22
Wed
22
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău