Membrii academici ai USM participă la cea de-a V-a ediție a Conferințelor București-Chișinău, „Identitate, patrimoniu, globalizare”

  • 22 Martie 14:54
Membrii academici ai USM participă la cea de-a V-a ediție a Conferințelor București-Chișinău, „Identitate, patrimoniu, globalizare”

Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova în parteneriat cu Facultatea de Filosofie și Facultatea de Istorie ale Universității din București, organizează în zilele 21-24 martie, la Universitatea din București, Conferința București-Chișinău, cu tema „Identitate, patrimoniu, globalizare”.

Igor Șarov, rectorul Universității de Stat din Moldova și Marian Preda, rectorul Universității din București, au subliniat importanța definirii identității naționale în contextul socio-politic actual, precum și misiunea universităților de a contribui la construcția dimensiunilor realității.

Potrivit USM, în cadrul sesiunii plenare au fost susținute prezentări a căror temă centrală a vizat identitatea, patrimoniul, globalizarea.

Igor Șarov a dezbătut problema retrocedării Basarabiei statului Român în istoriografia rusă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea – începutul secolului al XX-lea.

Ediția curentă a Conferinței București-Chișinău se dorește a fi și un reper semnificativ prin marcarea rolului aparte – științific, dar și afectiv – pe care îl ocupă relația cu Universitatea București.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău