Sapozhnikov, Makolov și Khloponin! Oamenii lui Putin care au încercat destabilizarea R. Moldova la începutul anului 2023

  • 13 Decembrie 2023 10:06
Sapozhnikov, Makolov și Khloponin! Oamenii lui Putin care au încercat destabilizarea R. Moldova la începutul anului 2023

Kremlinul nu a renunțat la destabilizarea ordinii constituționale din R. Moldova, folosind o vastă rețea de persoane și organizații pentru a intensifica războiul hibrid împotriva autorităților de la Chișinău. Russkii Obraz, cunoscut și sub denumirea completă Russkii Obraz: Mișcarea Națională, este una dintre organizațiile naționaliste ruse care la începutul anului 2023 a organizat acțiuni de destabilizare în Republica Moldova, relatează disinfo.md.

Această mișcare naționalistă, care a fost înființată în 2002, a promovat de la bun început idei naționaliste, rasiste și anti-globalizare, susține conservatorismul social și promovarea valorilor tradiționale rusești.

În prezent, liderul aceste organizații este KONSTANTIN PROKOPYEVICI SAPOJNIKOV. Potrivit unui articol publicat de Ziarul Național Online, Sapojnikov este și liderul filialei din orașul Kaluga a organizației neo-naziste din Rusia Russkii Obraz. Presa internațională a scris în ultimii ani despre colaborarea Kremlinului cu Russkii Obraz, membrii acestei organizații fiind numiți și „naziștii lui Putin”. În plus, potrivit unui articol apărut în 2015 pe website-ul rus Mediazona, Sapojnikov a fost adus în fața instanței în procesul lui Ilya Goracev, considerat de anchetatori creatorul grupului BORN. În cadrul acestui proces, s-a spus despre Sapojnikov că este un apropiat al lui Goracev cu care s-a cunoscut în septembrie 2009, în timp ce lucra la proiectul Russian Verdict, o mișcare subsidiară a Russkii obraz.

Continuarea poate fi citită aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău