Ucraina | Petro Poroșenko va cere interzicerea accesului observatorilor ruși la alegerile prezidențiale

  • 05 Februarie 2019 09:06
Ucraina | Petro Poroșenko va cere interzicerea accesului observatorilor ruși la alegerile prezidențiale

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că va ordona Serviciului de Frontieră al Ucrainei să nu permită accesul observatorilor ruși în Ucraina pentru a monitoriza alegerile prezidențiale din 31 martie 2019.

Potrivit lui Poroșenko, aceasta este modalitatea prin care Ucraina poate împiedica prezența fizică a rușilor în Ucraina în calitate de observatori din partea unor organizații internaționale. "În calitate de președinte al Ucrainei și de comandant suprem, voi ordona Serviciului de Frontieră să nu permită accesul observatorilor ruși. Vă garantez că ordinul comandantului suprem va fi executat" - a afirmat Poroșenko într-o emisiune televizată.

Președintele ucrainean a făcut aceste declarații în contextul în care, potrivit Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, autoritățile de la Moscova au alocat serviciilor speciale ruse fonduri suplimentare de 350 milioane dolari pentru organizarea unor activități subversive la alegerile din Ucraina. Banii respectivi ar urma să fie cheltuiți pentru plata știrilor false, mită, organizarea unor acțiuni provocatoare, proteste, presiuni politice interne asupra guvernului ucrainean și pentru pregătirea unor atacuri cibernetice.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău