Spitalul clinic din Bălți a fost dotat cu echipament medical în cadrul unui proiect OIM

  • 26 Aprilie 17:56
Spitalul clinic din Bălți a fost dotat cu echipament medical în cadrul unui proiect OIM

Spitalul Clinic Bălți a fost dotat cu echipamente de înaltă performanță pentru intervenții chirurgicale laparoscopice, informează Ministerul Sănătății.

 
Spitalul Clinic Bălți își fortifică capacitatea de diagnostic și tratament prin recepționarea unui set de echipamente moderne pentru intervențiile laparoscopice, în valoare totală de 134 mii de dolari.
 
Donația a fost oferită de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), în cadrul proiectului ,,Asistența refugiaților din Ucraina în Europa”, finanțat de Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA).
Evenimentul de transmitere oficială a echipamentelor medicale a avut loc astăzi, cu participarea secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, coordonatorului de programe al Misiunii OIM în Republica Moldova, Damien Fresnel, coordonatorului regional în cadrul Biroului pentru Populație, Refugiați și Migrațiune din cadrul Departamentului de Stat al SUA, Robyn Prinz, administrației și personalului medical al instituției.
 
Echipamentele includ cele mai recente tehnologii în domeniul intervențiilor chirurgicale laparoscopice, care oferă medicilor din cadrul Spitalului Clinic Bălți instrumentele necesare pentru a realiza o gamă largă de proceduri minim invazive, cu o precizie și o eficiență sporită, reducând riscul de complicații și îmbunătățind calitatea vieții pacienților.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Arhivă Radio Chișinău