IGSU desfășoară o campanie de prevenire a incendiilor în perioada sărbătorilor pascale

  • 26 Aprilie 17:38
IGSU desfășoară o campanie de prevenire a incendiilor în perioada sărbătorilor pascale

Astăzi 26 aprilie 2024, IGSU a dat startul „Campaniei de prevenire a incendiilor și situațiilor de risc în perioada sărbătorilor Pascale”. Acțiunile au avut loc în incinta bisericii Sfântul Serafim de pe strada Ceucari 2/9 din municipiul Chișinău. Aici, angajații IGSU au comunicat oamenilor și responsabililor din cadrul bisericii despre necesitatea respectării regulilor de siguranță și normelor antiincendiare pentru evitarea situațiilor de urgență în perioada sărbătorilor. Campania IGSU se desfășoară în toate raioanele țării, informează un comunicat al IGSU.

Specialiștii Inspectoratului atenționează oamenii despre regulile de securitate antiincendiară în timpul utilizării lumânărilor și a focului deschis în biserici și locuințe în “Noaptea Învierii”. Cetățenii sunt rugați să utilizeze cu prudența maximă focul deschis, lumânările și candelele, care trebuie să fie amplasate în locuri special amenajate. Maturii sunt îndemnați să-și monitorizeze minorii și să nu le permită jocul cu chibrituri și lumânări.
 
În vederea prevenirii incendiilor și siguranței enoriașelor se interzice suprasolicitarea circuitelor electrice prin conectarea mai multor consumatori decât cei prevăzuți pentru instalația respectivă. Sobele și coșurile de fum la biserici și mănăstire trebuie să fie verificate și exploatate conform regulilor de securitate. Totodată, angajații IGSU menționează necesitatea dotării bisericilor cu mijloace de primă intervenție, iar încăperile trebuie să fie bine aerisite. Mai mult, se recomandă evitarea aglomerării de persoane în incinta edificiilor. Potrivit salvatorilor, în cazul unei situații excepționale căile de evacuare trebuie să fie deschise cu scopul evacuării prompte a persoanelor.
 
De asemenea, salvatorii atenționează oamenii despre riscul parcărilor neregulamentare în preajma lăcașelor de cult. Cetățenii sunt rugați să nu blocheze căile de acces cu mijloacele personale de transport, astfel să fie asigurat accesul liber a serviciilor de urgență în cazul producerii unei situații de risc.
 
Activitățile de prevenire sunt organizate anual, în preajma sărbătorilor de Paști, având drept scop informarea și avertizarea enoriașilor, dar și a fețelor bisericești privind respectarea regulilor de securitate.
În acest an, în urma măsurilor de prevenție la capitolul minimalizării riscului de producere a situațiilor de urgență și a regulilor de apărarea împotriva incendiilor și acțiunilor în cazul producerii acestora au fost instruite 3160 persoane responsabile și slujitori a lăcașelor de cult, fiind vizitate 1081 lăcașe de cult a diferitor confesiuni religioase.
 
În ultimii patru ani au fost înregistrate 29 de incendii, care au avut loc în lăcașele de cult.
 
Campania de prevenire a IGSU are loc în toate raioanele țării pe parcursul întregii perioade a sărbătorilor pascale.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
21
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău