Un oraș japonez va bloca o priveliște spre Muntele Fuji pentru a evita supraturismul

  • 26 Aprilie 19:08
Un oraș japonez va bloca o priveliște spre Muntele Fuji pentru a evita supraturismul

Un mic oraș japonez din apropierea Muntelui Fuji a decis să ridice un gard înalt pentru a opri afluxul de turiști străini, care dau dovadă uneori de proaste maniere, într-un loc foarte popular pentru fotografierea celebrului vulcan, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit sursei, orașul Fujikawaguchiko intenționează să înceapă săptămâna viitoare să construiască un gard din plasă cu ochiuri cu înălțimea de 2,5 metri și lungimea de 20 de metri.

"Este regretabil că suntem constrânși să facem acest lucru, pentru că unii turiști nu respectă regulile", a explicat vineri un oficial al orașului nipon, plângându-se în special de gunoaiele lăsate de turiști și de încălcările codului rutier.

Aceasta este cea mai recentă decizie șocantă adoptată în Japonia pentru a combate efectele turismului excesiv, după ce, recent, au fost închise anumite alei din cartierul gheișelor din Kyoto și a fost introdus accesul restricționat și plătit pe Muntele Fuji începând din această vară.

Peste 3 milioane de turiști străini au venit în Japonia în martie 2024, un record lunar fără precedent pentru această țară, care a rămas multă vreme închisă în fața turismului internațional în timpul pandemiei de COVID-19.

Muntele Fuji, cel mai înalt vârf al Japoniei (3.776 m), poate fi fotografiat din multe locuri din Fujikawaguchiko și din alte zone limitrofe.

Însă priveliștea care urmează să fie obstrucționată este deosebit de căutată de unii turiști, deoarece muntele apare în fundal, în spatele unui supermarket Lawson, un lanț omniprezent în arhipelagul nipon.

Datorită acestei juxtapuneri vizuale, "reputația acestui loc, care este tipic japonez, s-a răspândit pe rețelele de socializare, făcând din el un loc de fotografiere foarte popular", a explicat un oficial al orașului Fujikawaguchiko, intervievat de AFP și care a cerut să rămână sub protecția anonimatului.

După eșecul campaniilor de prevenire, care au inclus panouri și chiar agenți de pază, municipalitatea locală a decis să recurgă la mijloace drastice ca ultimă soluție.

Această decizie este menită, de asemenea, să protejeze o clinică stomatologică din apropiere, a cărei parcare este luată cu asalt de vizitatori și ai cărei reprezentanți au descoperit grupuri de turiști care se urcau pe acoperișul clădirii pentru a face fotografii, potrivit oficialului municipal, care a precizat că măsura radicală va fi menținută până când situația se va îmbunătăți.

Problema turismului excesiv și a daunelor aduse mediului înconjurător le-a determinat recent pe autoritățile din Veneția să perceapă o taxă de 5 euro pentru intrarea în orașul italian, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,6 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău