„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit

  • 26 Aprilie 13:13
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv de îngrijorare în rândul apropiaților acestuia, scrie Sky News, care preia o relatare a tabloidului britanic The Daily Beast.

Acest lucru a provocat o serie de schimbări importante, inclusiv ajustări la planurile pentru viitoarea sa înmormântare. Tom Sykes de la Daily Beast a relatat că prietenii regelui sunt îngrijorați, afirmând că „nu e bine deloc”. Unul dintre apropiații regelui a subliniat determinarea lui regelui de a învinge boala, deși situația este mai gravă decât se crede, scrie Digi24.

„E hotărât să învingă boala și se face totul posibil ca să se întâmple asta. Toți își păstrează optimismul, dar, de fapt, el nu e deloc bine. Starea lui e mult mai proastă decât lasă să se știe”, a afirmat sursa citată de tabloidul britanic.

Expertul regal Tina Brown a evidențiat faptul că această situație i-a afectat și pe Prințul William și pe Kate Middleton, care se pregăteau să se concentreze pe creșterea copiilor lor într-un mediu mai privat, după ce și prințesa de Wales a fost diagnosticată cu cancer.

Sykes a dezvăluit că lui William și soției sale gândul că vor urca curând pe tron le provoacă anxietate.

Sănătatea aparent precară a lui Charles i-a încurajat pe oficialii Palatului Buckingham să actualizeze în mod regulat un document de câteva sute de pagini care prezintă planurile funeraliilor regale ale monarhului.

Oficialii militari au confirmat că „Operațiunea Menai Bridge”, numit după podul suspendat care leagă insula Anglesey de continentul Țării Galilor, a fost actualizată în mod repetat, dar au subliniat că „planificarea pentru ce este mai rău” este „ceea ce fac armata”, având în vedere amploarea unui astfel de eveniment.

În februarie, Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles a suferit o intervenție chirurgicală pentru o problemă benignă la prostată și a fost diagnosticat ulterior cu cancer. Charles, în vârstă de 75 de ani, urmează un tratament regulat și i s-a sfătuit să amâne îndatoririle publice în timp ce se concentrează pe recuperare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău