Bașcana Găgăuziei și mai mulți deputați au participat alături de condamnatul Ilan Șor la un eveniment organizat la Moscova. Reacția PAS: „Este rușinos”

  • 21 Aprilie 15:49
Bașcana Găgăuziei și mai mulți deputați au participat alături de condamnatul Ilan Șor la un eveniment organizat la Moscova. Reacția PAS: „Este rușinos”

Bașcana Găgăgăuziei, Evghenia Guțul, și mai mulți deputați, printre care Marina Tauber, Denis Ulanov, Petru Jardan, Vadim Fotescu, Vasile Bolea, au participat alături de fugarul Ilan Șor la un eveniment, organizat la Moscova, în cadrul căruia a fost anunțată crearea blocului politic „Victoria”, informează Radio Chișinău. Ca reacție, Partidul Acțiune și Solidaritate, a catalogat participarea ca fiind rușinoasă, în contextul războiului de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

„Noi trăim un moment istoric...în sală sunt prezenți liderii de opoziție din Rep. Moldova, cei care sunt gata să lupte pentru ca țara noastră să fie prosperă și dezvoltată...Mulțumesc organizatorilor Federației Ruse pentru că putem găzdui acest eveniment aici, la Moscova”, a declarat Marina Tauber de pe scenă.

În cadrul luărilor de cuvânt, au fost expuse idei contra aderării Rep. Moldova la UE, fiind aduse, în același timp, critici la adresa guvernării de la Chișinău și Partidului Acțiune și Solidaritate. „Sunt bucuros sincer să anunț despre cerarea blocului politic „Victoria”. A venit timpul. Nu mai putem aștepta. Dragi prieteni, în fața noatră sunt două evenimente importante – alegerile prezidențiale și refrendumul, care vor determina viitorul țării noastre.

De ce „Victoria”? Pentru că Rep. Moldova are nevoie de o victorie prin care să dezvoltăm țara. Oamenii trăiesc foarte greu. Toți cei adunați aici sunt gata să construiască în Rep. Moldova viitorul. Mulți dintre voi se întreabă de ce la Moscova. Cu plăcere l-am fi organizat acest eveniment la Chișinău, Orhei, Găgăuzia, dar astăzi Rep. Moldova este un stat capturat. Orice persoană care gândește altfel nu are dreptul să vorbească...Astăzi suntem ținta principală a puterii, de aceea sunt incluse toate mecanismele pentru ca noi să nu mai existăm...alternativa nasotră este prietenei, relația cu Federația Rusă, cu partenerul care ne așteaptă și ne vrea, cu care se poate construi o bunăstare, care este interesat de produsele noastre”, a declarat fugarul Ilan Șor.

Purtătoarea de cuvânt a PAS-ului, Adriana Vlas, a oferit o reacție pentru Radio Chișinău. „Este rușinos să te afli la Moscova, în timp ce o lume întreagă condamnă Kremlinul pentru războiul barbar dus în Ucraina. Republica Moldova își continuă ferm drumul de aderare la UE, unde este pace, bunăstare și justiție corectă”, a precizat Adriana Vlas.

Este de menționat că, în ultima perioadă, s-au înmulțit vizitele la Moscova ale bacșanei Găgăuziei, Evgneia Guțul, precum și ale unor deputați, inclusiv socialiști, lucru care nu este văzut cu ochi buni de către reprezentanții puterii de la Chișinău.

Bașcana Găgăuziei și mai mulți deputați au participat alături de condamnatul Ilan Șor la un eveniment organizat la Moscova. Reacția PAS: „Este rușinos”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău