Proiectul „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film”, realizat în R. Moldova

  • 26 Aprilie 18:50
Proiectul „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film”, realizat în R. Moldova

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (UNATC) continuă și anul acesta proiectul „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film” în Republica Moldova, transmite InfoPrut.

Potrivit sursei, această inițiativă este finanțată de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului României.

Proiectul va începe duminică, 28 aprilie, printr-o conferință cu genericul „Educație prin artă teatrală și cinematografică”, organizată la Centrul „Clasa Viitorului” din cadrul Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” de la Chișinău.

Ulterior, organizatorii vor desfășura ateliere, cursuri de formare și de dezvoltare personală până în luna octombrie 2024, când va avea loc conferința de încheiere. Tot atunci va fi lansat și un volum despre această acțiune, care va avea impact semnificativ asupra educației și culturii din Republica Moldova.

Proiectul își propune să consolideze comunitatea românească de pe ambele maluri ale Prutului prin descoperirea, conștientizarea și utilizarea aptitudinilor tinerei generații. Organizatorii susțin că această inițiativă se bazează pe legăturile profunde culturale, istorice și lingvistice dintre România și Republica Moldova.

Aceste reclădiri ale fundamentelor noii generații sunt extrem de importante. Pe ele se bazează chiar și schimbarea mentalității, provocarea deschiderii către orizonturi noi și activarea propriilor capabilități, pentru un aport fantastic în viitoarea societate”, explică rectorul UNATC, Liviu Lucaci.

Obiectivele proiectului „Aventură fără graniță. Educație prin teatru și film” se pot atinge cu metode folosite în domeniul teatrului și filmului, alături de sprijinul pedagogilor și al psihologilor.

Menționăm că startul acestui proces a fost dat în toamna anului 2022, când UNATC a lansat proiectul „Caravana UNATC și Educația prin teatru în Republica Moldova”, urmat în 2023 de „Educație fără granițe. Teatru și film pentru mari și mici” – proiect finanțat de DRRM.

Anul acesta proiectul va fi continuat prin dezvoltarea unei structuri care să permită profesioniștilor din domeniul teatru și artele spectacolului să devină formatori și să se implice în educația tinerilor din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Tue
22
Wed
25
Thu
24
Fri
20
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău