Cristina Gherasimov, într-o vizită de lucru la Skopje: „Schimbul de opinii și de bune practici ne poate face mai eficienți, de ambele părți”

  • 26 Aprilie 18:32
Cristina Gherasimov, într-o vizită de lucru la Skopje: „Schimbul de opinii și de bune practici ne poate face mai eficienți, de ambele părți”

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut astăzi, la Skopje, o întrevedere cu Bojan Marichikj, viceprim-ministru pentru Afaceri Europene al Republicii Macedonia de Nord. Oficialii au vorbit despre agenda europeană a țărilor noastre, ca state candidate la UE, și despre necesitatea de a consolida dialogul politic și cooperarea sectorială pentru a ne realiza obiectivul strategic comun - integrarea europeană, informează un comunicat al Biroului pentru Integrare Europeană (BIE).

„La conferința de presă, susținută împreună cu omologul său, Cristina Gherasimov a menționat că împărtășim aceleași valori fundamentale - angajamentul puternic față de libertate, securitate, statul de drept și pace, că rămânem alături de Ucraina și că sprijinim ideea aderării la UE bazate pe merit. Totodată, ea s-a arătat convinsă că destinul democrațiilor din vecinătatea estică a UE, ca și al celor din Balcanii de Vest, e să devină membre ale familiei europene. Este singura cale de a le asigura cetățenilor noștri, europeni ca spirit, un viitor prosper și pașnic, la ei acasă.

Mi-am exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat de Macedonia de Nord în parcursul european al Republicii Moldova, apreciind discuțiile productive pe care le avem, de fiecare dată, cu colegii de la Skopje. Suntem mai puternici împreună, iar schimbul de opinii și de bune practici ne poate face mai eficienți, de ambele părți”, a mai spus viceprim-ministra Cristina Gherasimov.

În acest context, ea a subliniat că ne dorim să aflăm mai multe despre modul în care administrația de la Skopje gestionează sarcina complexă de transpunere a acquis-ului UE și a standardelor europene în pregătirea pentru aderarea la Uniunea Europeană.”, transmite BIE.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău