Ucraina, îngrijorată de manevrele ruse din Transnistria. Tiraspolul spune că nu va permite retragerea trupelor din regiune

  • 17 Iunie 2018 09:59
Ucraina, îngrijorată de manevrele ruse din Transnistria. Tiraspolul spune că nu va permite retragerea trupelor din regiune

Manevrele trupelor ruse din Transnistria provoacă îngrijorare în Ucraina. Ministerul de Externe de la Kiev a emis în legătură cu acestea un comunicat de presă, citat de RBK Ukraina, în care se arată deranjat de „deplasarea nesancționată a tehnicii și echipamentelor militare, pe data de 14 iunie, în regiunea transnistreană, ocupată de Federația Rusă”.

Ignorarea de către partea rusă a angajamentelor sale subminează încrederea dintre participanții în procesul de negocieri și creează o atmosferă tensionată la nivel regional”, se arată în comunicat.

De asemenea, Kievul reafirmă că susține în totalitate poziția Republicii Moldova, care insistă asupra evacuării trupelor ruse, în conformitate cu deciziile summit-ului OSCE de la Istanbul din 1999.

De cealaltă parte, pretinsul ministru de externe de la Tiraspol, Viktor Ignatiev, a declarat într-o emisiune la postul local de televiziune „1 Pridnestrovski” că nicio o decizie privind retragerea trupelor ruse din regiune n-ar putea fi luată fără voia administrației separatiste transnistrene.

Afirmațiile vin în contextul anunțului conform căruia un proiect de rezoluție a fost înregistrat și va fi examinat la ONU pe 22 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău