Regatul Unit: Începând din 2021, regulile post-Brexit vor „închide robinetul' pentru străinii slab calificați

  • 16 Februarie 2020 11:05
Regatul Unit: Începând din 2021, regulile post-Brexit vor „închide robinetul' pentru străinii slab calificați

Regatul Unit va 'închide robinetul' pentru străinii slab calificați și le va solicita tuturor lucrătorilor calificați care doresc să vină în această țară să aibă oferte de muncă ferme și să îndeplinească cerințe salariale și de cunoaștere a limbii engleze, potrivit regulilor care se vor aplica din 2021, transmite Reuters și agerpres.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europeană la finalul lunii ianuarie, dar până la 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziție, în care se produc puține schimbări comparativ cu perioada ante-Brexit.

''Noul nostru sistem de imigrație va închide robinetul pentru forța de muncă ieftină, slab calificată'', a scris duminică ministrul de interne britanic Priti Patel în cotidianul The Sun.

''Începând de anul viitor, toți lucrătorii calificați vor trebui să obțină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebuie să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă și să îndeplinească cerințele salariale'', a adăugat Patel.

În prezent, cetățenii UE pot circula liber între statele membre, ceea ce i-a determinat pe unii britanici să voteze pentru Brexit la referendumul din 2016 într-o încercare de a reduce numărul străinilor care sosesc în Regatul Unit.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău