PSRM nu s-au prezentat la întrevederea cu Blocul ACUM. Alegerea lui Andrei Năstase în funcția de președinte al Parlamentului era pe lista de discuții

  • 24 Aprilie 2019 12:05
PSRM nu s-au prezentat la întrevederea cu Blocul ACUM. Alegerea lui Andrei Năstase în funcția de președinte al Parlamentului era pe lista de discuții

Reprezentanții Partidului Socialiștilor nu s-au prezentat la întrevederea anunțată pentru astăzi de Blocul politic ACUM pentru a discuta posibilitatea deblocării activității Parlamentului. Reprezentanții Blocului au declarat după întrevederea eșuată că intenționau să discute posibilitatea adoptării așa-numitului pachet ”de dezoligarhizare” a Rep.Moldova.

În același timp, reprezentantul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a anunțat că ACUM insistă pe alegerea lui Andrei Năstase în funcția de președinte al Parlamentului doar pe perioada votării acestui pachet de legi. Totodată, el a reiterat că Blocul ACUM nu intenționează să formeze o coaliție pe termen lung cu PSRM, dar numai pentru a vota în comun legile care ar asigura independența instituțiilor și ar demite funcționarii influențați politic.

Amintim că ieri, reprezentantul PSRM Ion Ceban a comentat că prin acțiunile sale, Blocul ACUM ar demonstra că nu este disponibil  pentru a avea negocieri serioase privind propunerile formațiunii sale. PSRM a propus anterior mai multe condiții pentru crearea unei alianțe cu Blocul ACUM, printre care adoptarea mai multor legi, sporirea atribuțiilor președintelui, controlul asupra SIS și 4 portofolii în următorul Guvern. 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău