Intemperii în Nigeria | Bilanțul a crescut la 141 de morți în inundațiile din ultimele săptămâni

  • 25 Septembrie 2018 08:42
Intemperii în Nigeria | Bilanțul a crescut la 141 de morți în inundațiile din ultimele săptămâni

Cel puțin 141 de persoane au murit în Nigeria în urma inundațiilor provocate de ploile care, potrivit prognozei meteo, s-ar putea intensifica la mijlocul săptămânii, au informat surse oficiale citate marți de EFE.

Evaluările realizate de Crucea Roșie și de Agenția Națională de Gestionare a Urgențelor (NEMA) au confirmat că "impactul inundațiilor a provocat 141 de morți", potrivit unui comunicat al Crucii Roșii.

De asemenea, NEMA a asigurat într-un document că este probabil ca ploile, care au provocat ieșirea din matcă a râurilor Niger și Benue inundând comunitățile învecinate, se vor intensifica până la începutul lunii octombrie.

În total, 265 de persoane au fost rănite și 241.326 de locuințe au fost afectate de inundații în 692 de comunități.

Au crescut și cazurile de diaree în cele patru state afectate de acest dezastru, reprezentând peste 80 % din teritoriul țării, în cele mai grave inundații suferite de această țară din 2012.

Crucea Roșie a lansat un apel la strângerea a 5,4 milioane de franci elvețieni (aproximativ 4,7 milioane de euro) care vor fi utilizați pentru ajutorarea victimelor în materie de adăpost, alimente și igienă. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău