Сăutare:antioxidanți
Ce să mănânci ca să ajuți circulația sângelui: lista alimentelor care nu trebuie să lipsească de la masă
Problemele circulatorii pot duce la afecțiuni grave dacă nu sunt ținute sub control și sunt cauzate de boli precum diabetul, obezitatea, fumatul, boala arterială periferică și boala Raynaud. Simptomele…
-
12 Iulie 2024 20:14
Ce este hrișca și cum o folosim în mâncare? În Bucovina se fac sarmale sau pilaf din această plantă
Hrișca, cunoscută și sub denumirea de „grâu negru”, este un aliment valoros, care și-a găsit locul în bucătăria românească de-a lungul secolelor, în special în Nord. Originară din Asia…
-
04 Iulie 2024 20:44
Recomandările ANSP pentru o alimentație echilibrată în perioada Postului Mare
Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) au venit cu recomandări pentru o alimentație echilibrată în perioada Postului Mare. Aceștia avertizează că restricțiile alimentare…
-
04 Aprilie 2024 10:53
ANSP vine cu recomandări pentru o alimentație echilibrată în perioada Postului Mare
Din punct de vedere nutrițional, Postul Mare poate fi definit ca o perioadă de restricții alimentare și comportamentale asumate benevol, implicând un șir de provocări ce urmează a fi gestionate…
-
27 Martie 2024 13:40
Recomandările specialiștilor ANSP pentru o alimentație echilibrată în perioada Postului Mare
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a emis recomandări pentru cetățenii Republicii Moldova care vor respecta Postul Mare.
-
26 Martie 2024 18:54
Cel mai frumos fruct din lume reduce colesterolul și hipertensiunea arterială
Considerat cel mai frumos fruct din lume, Fructul dragonului sau Pitaya crește pe un cactus originar din America Centrală și de Sud. Exteriorul său este impresionant, iar interiorul său nu este mai…
-
10 Februarie 2024 08:39
Ficatul, cel mai agresat organ de Sărbători. Top alimente care pot fi de folos
Grăsimile, proteinele animale, zahărul și alcoolul suprasolicită ficatul și toate aceste ingrediente se regăsesc, din abundență, pe mesele românilor de Sărbători. Pentru cei care suferă deja…
-
20 Decembrie 2023 19:25
10 alimente care te vor ajuta să scapi de grăsime
De obicei resping ideea anumitor alimente pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă. Trebuie să mâncăm mai puțin, nu mai mult. Cu toate acestea, există câteva dovezi interesante pentru alimentele…
-
23 Aprilie 2023 19:30
5 alimente pentru un ten sănătos
Nutriția are un rol esențial în calitatea vieții noastre. O alimentație nesănătoasă poate avea efecte negative la nivelul metabolismului sau la nivelul anumitor organe cum sunt inima și ficatul,…
-
26 Februarie 2023 18:25
Șapte motive pentru care ar trebui să consumi mai des fructe exotice
Citricele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe. Sunt bogate în vitamine, antioxidanți, fibre, conțin acid folic, potasiu și alte elemente vitale.
-
11 Februarie 2023 19:00
8 alimente care combat răceala și gripa
Alimentația este una dintre cele mai puternice arme la care putem recurge în lupta cu multe boli. Răceala poate fi combătută mai ușor dacă în meniul zilnic sunt incluse anumite alimente și dacă…
-
29 Ianuarie 2023 12:30
Șapte alimente pe care să le consumi zilnic pentru a evita gripa și răceala
Aportul de minerale necesare sistemului imunitar poate fi asigurat prin consumul de fructe proaspete și uscate, legume, lapte, brânzeturi, ouă, uleiuri vegetale, pește și carne de pui, transmite csid.ro.
-
11 Decembrie 2022 14:23
Cea mai bună băutură pentru o inimă sănătoasă
Oamenii de știință australieni au ajuns la concluzia că un consum zilnic al unei băuturi reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă. La studiul efectuat de cercetători au participat 53…
-
19 Noiembrie 2022 19:00
Stilul de viață bazat doar pe consumul de legume nu este suficient pentru a reduce riscurile cardiace (studiu)
Deși legumele sunt benefice pentru starea de sănătate, consumul lor în cantități mari, dacă nu este însoțit și de alți factori, nu este suficient pentru a reduce riscul de infarct sau de accident…
-
21 Februarie 2022 13:37
Consumul de alimente ultra-procesate crește riscul de hipertensiune și hiperlipidemie (studiu)
Consumul ridicat de alimente ultra-procesate crește riscul de hipertensiune și nivel mărit de grăsimi în sânge în rândul întregii populații, dar și riscul de inflamație la persoanele care suferă…
-
15 Noiembrie 2021 14:41
Coloniile de alge de pe ghețari ar putea reprezenta cheia pentru a înțelege impactul schimbărilor climatice
Pe platoul Alpilor francezi, la mii de metri deasupra nivelului mării, zăpada, de obicei albă, poate avea uneori pete într-o nuanță de roșu închis, ca de sânge, pe suprafețe mari, cunoscute sub…
-
08 Iunie 2021 19:31
Recomandări OMS: Ce alimente trebuie să consumăm în timpul pandemiei COVID-19
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), alimentația și hidratarea corespunzătoare sunt vitale în această perioadă. Persoanele care au o dietă echilibrată sunt de regulă mai sănătoase,…
-
16 Aprilie 2020 19:09
Un lector din România a inventat berea din coajă de vinete. Adaousul inovativ are impact pozitiv asupra calității vieții
Un lector de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați a inventat o bere care se face din extract de coajă de vinete. Inventatoarea spune că s-a inspirat din tendința consumatorilor de a opta pentru…
-
19 Octombrie 2019 16:58
STUDIU | Vitamina C, un combustibil pentru celulele canceroase
Aportul de vitamina C din alimentație este cunoscut a fi crucial datorită proprietăților sale antioxidante, însă cercetătorii chilieni au demonstrat recent că aceasta servește de asemenea drept…
-
28 Iunie 2019 19:10
STUDIU | Vitamina C, un combustibil pentru celulele canceroase
Aportul de vitamina C din alimentație este cunoscut a fi crucial datorită proprietăților sale antioxidante, însă cercetătorii chilieni au demonstrat recent că aceasta servește de asemenea drept…
-
27 Iunie 2019 19:00