Cea mai bună băutură pentru o inimă sănătoasă

  • 19 Noiembrie 2022 19:00
Cea mai bună băutură pentru o inimă sănătoasă

Oamenii de știință australieni au ajuns la concluzia că un consum zilnic al unei băuturi reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă. La studiul efectuat de cercetători au participat 53 de mii de persoane, transmite Rador.

Aproximativ o cincime dintre participanți aveau anumite boli sau tulburări ale sistemului cardiovascular. Concluzia studiului a fost că persoanele care beau cel puțin o ceașcă de ceai în fiecare zi aveau mai puține șanse de a suferi de boli cardiovasculare, în special ischemie, accident vascular cerebral, infarct și insuficiență cardiacă.

Potrivit medicilor, efectul curativ al ceaiului constă în conținutul ridicat de flavonoide - antioxidanți din plante care sunt foarte eficienți în combaterea inflamației în corpul uman. Ceaiul verde este deosebit de bogat în antioxidanți, dar datorită fermentației, are și alte beneficii pentru sănătate. Oamenii de știință recomandă consumul de circa două căni de ceai zilnic sau un pumn de afine, care sunt, de asemenea, foarte bogate în antioxidanți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău