Cel mai frumos fruct din lume reduce colesterolul și hipertensiunea arterială

  • 10 Februarie 08:39
Cel mai frumos fruct din lume reduce colesterolul și hipertensiunea arterială

Considerat cel mai frumos fruct din lume, Fructul dragonului sau Pitaya crește pe un cactus originar din America Centrală și de Sud. Exteriorul său este impresionant, iar interiorul său nu este mai puțin încântător, devenind preferat de la prima vedere și de la prima înghițitură. Partea interioară este plină de semințe mici și negre și are gust de kiwi sau pere. Se consumă direct crud sau adăugat la cocktailuri și deserturi. Coaja nu se consumă.

Fructul dragonului conține fibre, antioxidanți, vitamine și minerale. Este o sursă bună de fier, magneziu, fosfor, zinc, potasiu și vitaminele C și E. 100 de grame de fruct conțin 1,2 g de proteine, 13 g de carbohidrați și 2,9 g de fibre fără grăsimi. Conține peste 80% apă, fiind slab caloric, însă bogat în fitoalbumină, un antioxidant foarte puternic. Florile frumoase ale plantei pot fi văzute doar noaptea, fiind adesea numită "floarea lunii" sau "regina nopții".

Există trei tipuri de fructe de dragon - roșu cu miezul alb, roșu cu interior roșu și galben, atât la exterior, cât și la interior. Se consumă după ce a fost tăiat pe jumătate, iar miezul se scoate cu o lingură. Fructul dragonului îmbunătățește digestia și accelerează eliberarea toxinelor din organism, reduce colesterolul și hipertensiunea arterială. Are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Stabilizează nivelul zahărului din sânge.

De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii. Fructul este extrem de util și pentru sistemul endocrin. Este bogat în taninuri, benefice pentru vedere, și în fier, esențial pentru producerea globulelor roșii. Conține acid folic, care este important pentru femeile însărcinate și pentru dezvoltarea fătului. Cu toate acestea, fructul dragonului poate provoca reacții alergice, transmite Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău