Un lector din România a inventat berea din coajă de vinete. Adaousul inovativ are impact pozitiv asupra calităţii vieţii

  • 19 Octombrie 16:58
Un lector din România a inventat berea din coajă de vinete. Adaousul inovativ are impact pozitiv asupra calităţii vieţii

Un lector de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a inventat o bere care se face din extract de coajă de vinete. Inventatoarea spune că s-a inspirat din tendinţa consumatorilor de a opta pentru produsele naturale.

AuberBeer, berea din extract de coajă de vinete, este unul dintre produsele expuse în cadrul unui salon de inventică din Galaţi.

Ideea i-a venit Georgianei Horincar, lector universitar, în timpul orelor de practică de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

La nivel industrial, coaja de vinete este un subprodus foarte puţin valorificat, aproape deloc, dar reprezintă o sursă bogată de compuşi biologic activi cu potenţial antioxidant ridicat. Eu lucrez cu studenţii în Staţia Pilot de Bere din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi m-am gândit că berea este un produs care are un conţinut moderat de alcool, are un PH optim pentru solubilizarea extractului de vinete”, a declarat, pentru MEDIAFAX, lectorul Georgiana Horincar.

Inventatorul berii din coajă de vinete spune că tendinţa consumatorilor de a opta pentru consumul de produse naturale, fără adaos de aditivi, solicită inovare în industria alimentară. În plus, produsul are o serie de avantaje pentru sănătatea consumatorilor.

Acest produs beneficiază de proprietăţile antioxidante ale extractului din coaja vinetelor, prin creşterea nivelului de compuşi bioactivi în compoziţia berii. Mai mult, prin încorporarea extractului de vinete, bogat în pigmenţi antocianici, berea a dobândit o culoare roşiatică, cu o intensitate ce a variat în funcţie de conţinutul de extract adăugat, fără a modifica celelalte caracteristici senzoriale, gust, miros, limpiditate, spumare. Prin urmare, AuberBeer este un produs inovativ, cu valoare adăugată, o sursă importantă de antioxidanţi, vitamine din grupul B şi substanţe minerale care, consumat cu moderaţie, contribuie la o dietă sănătoasă şi echilibrată”, a explicat Georgiana Horincar.

Un alt beneficiu important rezultat în urma adaosului de extract de vinete în bere îl constituie aportul ridicat de antioxidanţi, cu impact pozitiv asupra calităţii vieţii, care nu se regăseşte în compoziţia naturală a berii.

Ugal Invent este un eveniment anual care se desfăşoară la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Manifestarea sprijină inovarea şi reprezintă o oportunitate oferită inventatorilor pentru a-şi face cunoscute invenţiile atât în faţa oamenilor de afaceri, cât şi a publicului larg.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chişinău
7,88 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,1 m/s
Tue
11 °C
Wed
10 °C
Thu
5 °C
Fri
-0 °C
Sat
3 °C

Curs oficial BNM 19 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4006 -0.0217
USD 17.5420 -0.0626
RON 4.0648 -0.0107
UAH 0.7260 -0.0013
RUB 0.2747 -0.0009
Arhivă Radio Chișinău