10 alimente care te vor ajuta să scapi de grăsime

  • 23 Aprilie 2023 19:30
10 alimente care te vor ajuta să scapi de grăsime

De obicei resping ideea anumitor alimente pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă. Trebuie să mâncăm mai puțin, nu mai mult. Cu toate acestea, există câteva dovezi interesante pentru alimentele care vă vor ajuta să scăpați de grăsimea de pe burtă, așa că am decis să arunc o privire mai atentă sanatatecurata.com.

Susțin pozitivitatea corpului. Am nevoie de un stomac plat pentru a fi fericită și împlinită? În nici un caz. Și nici tu nu ar trebui.

Cu toate acestea, o parte din a te iubi este să ai grijă de sănătatea ta. Există câteva consecințe înfricoșătoare asupra sănătății asociate cu depozitarea grăsimii în jurul abdomenului nostru.

Grăsimea de sub piele (numită grăsime subcutanată) nu este cel mai prost tip de grăsime. Atunci când se formează un strat gros în jurul organelor vitale, cum ar fi inima, ficatul și rinichii (grăsime viscerală), vă confruntați cu probleme.

Dacă aveți multă grăsime abdominală, înseamnă că este foarte probabil să aveți și grăsime în jurul organelor. Grăsimea abdominală este legată de diabetul de tip 2 și de bolile de inimă. 

Această legătură este independentă de vârstă și de greutatea generală. Da, asta înseamnă că, chiar dacă aveți o greutate normală, dacă aveți grăsime abdominală, sănătatea dumneavoastră este în pericol.

Sunteți în pericol?

Am fost destul de șocată când am auzit că, chiar și după eforturile imense de a pierde în greutate, aș putea fi în continuare expusă riscului îmbolnăvirii datorită circumferinței taliei.

Desigur, riscul este mult mai mic decât atunci când eram obeză, dar totuși nu este frumos să aud acest  lucru. Din fericire, există o modalitate ușoară de a afla dacă grăsimea de pe burtă este suficientă pentru a fi o problemă de sănătate.

Conform construcției inimii, la orice înălțime sau construcție, o talie sănătoasă a este mai mică de 90 cm pentru bărbați și 80 cm pentru femei.

Cum să vă măsurați talia

Conform construcției inimii, modul corect de a vă măsura talia este după cum urmează:

  • Localizați partea superioară a osului șoldului și partea inferioară a coastelor.
  • Respirați natural.
  • Așezați centimetrul la jumătatea distanței dintre partea superioară a osului șoldului și partea inferioară a coastelor și înfășurați-l în jurul taliei.
  • Verificați măsura.

Bazele pierderii de grăsime

În general, nu este posibil să direcționați pierderea în greutate într-o anumită zonă, adică burta. Trebuie să slăbești din tot corpul pentru a obține un  număr mai mic al taliei.

Cu toate acestea, dacă greutatea dvs. este normală, alimentele de mai jos vă pot ajuta în drumul spre un  număr mai mic al taliei, deoarece s-a dovedit că reduc grăsimea abdominală.

Dacă sunteți supraponderal sau aveți kilograme în plus, ar trebui să includeți cu siguranță aceste alimente în dieta dvs., dar va trebui să utilizați controlul porțiunilor și exercițiile fizice pentru a avea un impact semnificativ.

Calculați numărul de calorii pe care corpul dvs. le folosește într-o zi folosind acest calculator. Apoi, descărcați o aplicație precum My Fitness Pal și folosiți-o pentru a înregistra caloriile din alimentele pe care le consumați. Un deficit de 500 de calorii pe zi are ca rezultat o pierdere de 1 kilogram pe săptămână.

Exercițiul este și el important. Există o mulțime de aplicații care pot urmări caloriile arse din exerciții. Personal îmi place să înot, deoarece îmi este ușor pentru articulații și este relaxant.

12 alimente care te vor ajuta să scapi de grăsimea de pe burtă

1. Popcorn

Când vine vorba de cereale integrale, majoritatea dintre noi apelăm la pâine sau cereale. Cu toate acestea, ele sunt deseori procesate și nu dau atât de mulți nutrienți cât s-ar dori.

Popcornul, pe de altă parte, este o cereală integrală 100% neprelucrată.

Persoanele care includ o mulțime de cereale integrale în dieta lor au un nivel mai scăzut de grăsime subcutanată în regiunea abdominală. De asemenea, au grăsime viscerală mai puțin periculoasă. 

Popcornul este, de asemenea, foarte bogat în fibre, la 1,2 grame pe cană. Fibra este cunoscută pentru a ajuta la pierderea în greutate, deoarece vă umple stomacul, făcându-vă să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp.

Fibrele te pot ajuta și să scapi de grăsimea de pe burtă. Un studiu a folosit un supliment de fibre timp de 14 săptămâni. Grăsimea viscerală abdominală și circumferința taliei au fost ambele reduse semnificativ.

Dacă adăugați floricele la dietă, asigurați-vă că stați departe de cele cu unt, condimente sărate sau zaharate, deoarece sunt extrem de nesănătoase. Popcornul simplu este cea mai bună opțiune.

Pentru a face floricele cu porumb, adăugați 3-4 linguri de boabe simple într-o pungă de hârtie maro. Îndoiți partea superioară a pungii de două ori și introduceți-o în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 2 minute sau până când boabele nu mai sar.

2. Ulei de cocos

Există unele cercetări interesante în ceea ce privește depozitarea uleiului de cocos și a grăsimilor. Uleiul de cocos nu este depozitat ca și grăsime în corpul dumneavoastră la fel de ușor ca alte uleiuri datorită proporției sale mari de acizi grași cu lanț mediu.

Acizii grași cu lanț mediu sunt transformați rapid în energie, mai degrabă decât să fie depozitați ca grăsimi în corpul dumneavoastră.

Sunt pentru avantajele uleiului de măsline și a dietei mediteraneene, așa că gătesc de obicei cu ulei de măsline. Cu toate acestea, poate merită să schimbați cu ulei de cocos ocazional.

Un studiu a supraalimentat șobolanii cu acizi grași cu lanț lung sau mediu. Șobolanii din dieta cu lanț mediu au înregistrat o creștere cu 20% mai mică în greutate și cu mai mult de 20% mai puțină creștere a grăsimii corporale decât ceilalți șobolani.

Uleiul de cocos poate reduce și grăsimea de pe burtă. Un studiu a comparat pacienții care au completat cu ulei de cocos sau ulei de soia timp de 12 săptămâni. Rezultatul a fost în favoarea uleiului de cocos – femeile din acest grup au avut o reducere a măsurării taliei, în timp ce grupul cu ulei de soia nu.

Un punct de precauție este conținutul de grăsimi saturate din uleiul de cocos. American Heart Association recomandă limitarea consumului de grăsimi saturate la mai puțin de 13 grame pe zi. Este vorba de aproximativ 1 lingură de ulei de cocos, așa că folosiți-l cu măsură. 

3. Vinul roșu

Consumul moderat de vin roșu a fost asociat cu o sănătate bună ca parte a dietei mediteraneene de mulți ani încoace. Acest lucru este atribuit în principal conținutului său de polifenoli.

Polifenolii sunt antioxidanți naturali asociați cu o varietate de efecte pozitive asupra sănătății.

Un studiu a analizat efectele vinului roșu asupra grăsimii de pe burtă, printre altele. S-a constatat că „în comparație cu cei care nu beau, consumatorii de vin roșu moderat prezintă un risc mai mic de a avea o circumferință anormală a taliei … și obezitate abdominală”.

Consumatorii de vin roșu moderat au avut, de asemenea, un profil lipidic mai bun și un risc mai mic de diabet și hipertensiune.

4. Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este o opțiune excelentă pentru pierderea în greutate, deoarece este plin de proteine, care vă ajută să vă mențineți apetitul sub control. Aportul mai mare de proteine ​​este legat de circumferința taliei inferioare. 

Iaurtul și produsele lactate pot viza, de asemenea, grăsimea de pe burtă. Adăugarea iaurtului cu grăsime integrală în dietele participanților cu obezitate abdominală duce la o reducere a circumferinței taliei într-un studiu. 

Un alt studiu a constatat că persoanele care au consumat cele mai ridicate niveluri de produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi au avut cea mai mică incidență a obezității.

Cercetătorii au sugerat că „consumul crescut de alimente lactate poate avea potențialul de a reduce prevalența obezității globale și abdominale”. Cercetări suplimentare susțin această teorie.

În plus, conținutul ridicat de calciu din iaurtul grecesc și lactatele în general poate fi, de asemenea, legat de nivelurile mai scăzute de grăsime de pe burtă.

Un studiu a constatat că aportul de calciu, deși nu are legătură cu o scădere a grăsimii corporale în general, pentru fiecare 100 mg / zi de calciu consumat, creșterea grăsimii intra-abdominale în comparație cu grupul martor a fost redusă cu 2,7 cm2.

Un alt studiu a constatat că consumul dietetic de calciu, mai degrabă decât suplimentele de calciu, a jucat un rol în „prevenirea obezității abdominale la femeile din China”.

5. Tăiței Konjac și Shirataki

Tăițeii Shirataki erau la modă printre persoanele care țin dietele în urmă cu câțiva ani, dar există de fapt o știință solidă în spatele capacității lor de a elimina grăsimea de pe burtă.

Tăițeii Shirataki sunt fabricați din ignam konjac. Nu numai că sunt extrem de săraci în calorii, dar sunt bogați în „glucomanan”, o fibră dietetică solubilă în apă.

Un studiu a oferit un supliment de glucomanan unui grup de femei aflate în postmenopauză cu obezitate abdominală pentru o perioadă de 4 săptămâni. Circumferința taliei a fost redusă semnificativ prin această intervenție.

6. Ceai verde

Ceaiul verde este un alt supliment extraordinar la o dietă pentru pierderea în greutate. Poate stimula energia și vă poate suprima pofta de mâncare.

Cercetătorii cred, de asemenea, că „catechinele” din ceaiul verde pot stimula organismul să ardă calorii și să ardă grăsimea de pe burtă. 

Un studiu a constatat că ceaiul verde împreună cu vitamina E și exercițiile fizice au redus circumferința taliei, în ciuda faptului că nu au făcut nicio modificare a aportului alimentar.

Un alt studiu a constatat că bărbații care beau cel puțin 2 căni de ceai pe zi aveau IMC și circumferință a taliei mai mici decât bărbații care nu băuseră niciodată ceai.

Tipul meu preferat de ceai verde este matcha. Are un gust unic și este un înlocuitor sănătos al cafelei pentru creșterea de cofeină de dimineață.

7. Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt o gustare bună care vă poate ajuta să scăpați de grăsimea de pe burtă. Acestea conțin niveluri ridicate ale unui nutrient numit L-arginină.

Un studiu a arătat că consumul de L-arginină timp de șase săptămâni a dus la o reducere semnificativă a circumferinței taliei.

Alte alimente bogate în L-arginină includ curcan, soia, arahide, spirulină și năut.

8. Somon

Somonul este o sursă nutritivă de proteine ​​și toți ar trebui să-l mâncăm mai mult. Consumul de somon vă poate ajuta, de asemenea, să scăpați de grăsimea de pe burtă.

Somonul are un conținut ridicat de vitamina D. Un studiu a constatat că cei cu cel mai mare aport de vitamina D au avut IMC și circumferința taliei mai mici decât restul participanților.

Consumul de pește în general duce la un risc mai mic de sindrom metabolic (obezitate, colesterol ridicat, hipertensiune și prediabet). 

9. Afine

Afinele sunt delicioase – și acum aveți o scuză pentru a mânca mai multe! O dietă bogată în afine a condus la un nivel mai scăzut de grăsime abdominală într-un studiu.

Un alt studiu a constatat că sucul de afine a împiedicat creșterea în greutate la șoareci.

Rezultatele nu au fost replicate la oameni, dar merită să mâncați câteva afine.

10. Piept de pui

Pieptul de pui este salvatorul sau un coșmar pentru multe persoane care țin dietă. Este scăzut în grăsimi și bogat în proteine, dar mulți îl urăsc datorită texturii sale uscate și naturii sale fără gust.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău