5 alimente pentru un ten sănătos

  • 26 Februarie 2023 18:25
5 alimente pentru un ten sănătos

Nutriția are un rol esențial în calitatea vieții noastre. O alimentație nesănătoasă poate avea efecte negative la nivelul metabolismului sau la nivelul anumitor organe cum sunt inima și ficatul, transmite unica.ro.

Alimentația își pune amprenta și asupra celui mare mare organ al nostru – pielea. Ceea ce alegi să mănânci afectează, așadar, sănătatea și aspectul pielii tale. Iată 10 alimente pentru un ten sănătos și luminos:

1. Avocado:

Avocado este bogat în grăsimi sănătoase și în vitaminele E și C, protejându-ți pielea de stresul oxidativ și de razele soarelui.

2. Peștele gras:

Peștii precum somonul, macroul și heringul sunt excelenți pentru piele. Sunt o sursă bogată în acizi grași omega 3, esențiali pentru sănătatea și vitalitatea pielii. Acizii grași omega 3 mențin pielea hidratată, reduc inflamațiile și pot chiar să ofere o barieră în plus de protecție împotriva razelor UV.


3. Broccoli:

Broccoli conține zinc, vitamina A, vitamina C și luteină, carotenoidă care acționează asemenea beta carotenului. Broccoli mai conțin compusul numit sulforafan, care neutralizează radicalii liberi și pornește alte sisteme de protecție din organismul nostru.

4. Roșiile:

Roșiile conțin vitamina C, beta caroten, luteină și licopen, toate benefice în protejarea organismului de razele UV.

5. Ceaiul verde:

Catehinele din ceaiul verde sunt antioxidanți puternici care protejează pielea împotriva razelor soarelui, reduc roșeața și ajută la hidratarea, protecția și elasticitatea pielii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău