Belarus anunță zeci de persoane reținute, a doua zi după ultimele proteste

  • 05 Septembrie 2020 14:40
Belarus anunță zeci de persoane reținute, a doua zi după ultimele proteste

Ministerul de Interne din Belarus a anunțat sâmbătă reținerea a zeci de persoane cu o zi înainte în timpul demonstrației împotriva a ceea ce ele afirmă că au fost alegeri furate, informează dpa, preluat de Agerpres.

Aproximativ 40 de manifestanți au fost reținuți vineri, dar doar jumătate dintre aceștia se vor confrunta cu acuzații, a precizat ministerul.

Grupul belarus pentru drepturile omului Viesna a confirmat detențiile, notând că mulți dintre cei arestați demonstrau pașnic. Unii dintre cei reținuți de forțele de ordine la o universitate au fost brutalizați, a declarat Viesna.

Președintele Aleksandr Lukașenko susține că a câștigat alegerile din 9 august cu peste 80% din voturi. El conduce deja țara de un sfert de secol.

Dar mulți belaruși cred că rezultatele au fost stabilite dinainte și au ieșit în stradă pentru proteste regulate după vot. Uniunea Europeană a refuzat să recunoască rezultatele alegerilor.

Studenții au condus multe dintre recentele proteste, în timp ce mulți dintre ei sunt acum din nou în campusuri odată cu reluarea anului școlar universitar.

Protestatarii au convocat duminică o altă mare demonstrație. Mii de persoane s-au alăturat protestului de săptămâna trecută, mărșăluind pașnic pe străzile Minskului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău