Analiști: Toate ramurile puterii au eșuat în gestionarea cazului de la Pădurea Domească

  • 17 Ianuarie 2013 13:47
Analiști: Toate ramurile puterii au eșuat în gestionarea cazului de la Pădurea Domească

Imaginea Republicii Moldova are de suferit ca urmare a modului deficitar în care au reacționat autoritățile la tragicul incident din Pădurea Domească, sunt de părere analiști politici de la Chișinău.

Accidentul a scos la suprafață deficiențele în activitatea organelor de drept, fapt ce ar putea pereclita parcursul european al țării, conchid aceștia.

Analiști de la Chișinău au subliniat faptul că anul 2013 este unul foarte important pentru relațiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, pentru că am trecut la faza a doua a negocierilor, când va fi evaluat modul în care sunt aplicare reformele. În acest contex, ”cazul Paciu” a developat mai multe deficiențe ale justiției moldovenești, consideră editorialistul de la ”Jurnal de Chișinău”, Nicolae Negru.

Analistul Octavian Țâcu este de părere că toate ramurile puterii au eșuat în gestionarea acestui caz, iar lipsa de transparență a dus la apariția zvonurilor, care știrbesc din credibilitatea instituțiilor de drept.

În opinia unui alt analist Eugen Revenco, expert al Asociației pentru Politică Externă, situația creată lasă loc pentru promovarea ideilor anti-europene, pe scena politică a Republicii Modova.

Potrivit lui Eugen Revenco, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene ar fi trebuit să reacționeaze mai prompt, semnalizând impactul acestui caz asupra imaginii Republicii Moldova și informând în acest sens autoritățile. El consideră că Ministerul de Externe ar trebui să elaboreze un plan de comunicare pe plan extern, pentru a atenua efectele negative ale cazului Paciu, prin intermediul ambasadelor .

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău