Volodimir Zelenski cere ajutorul SUA înainte de discuțiile privind regiunea Donbas

  • 24 Septembrie 2019 11:55
Volodimir Zelenski cere ajutorul SUA înainte de discuțiile privind regiunea Donbas

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți că se așteaptă să aibă o întrevedere importantă cu omologul său american Donald Trump, iar Kievul are nevoie de susținerea Washingtonului înainte de discuțiile privind Donbass, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit Mediafax.

Zelenski a afirmat că speră ca discuțiile privind Donbass, care urmează să aibă loc între Ucraina, Rusia, Franța și Germania, să aibă loc în curând.

"Vrem să ieșim din această întâlnire cu rezultate privind încheierea conflictului și întoarcerea pe teritoriile noastre", a adăugat liderul ucrainean.

Kremlinul a sugerat anterior că un summit între liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei și Franței ar putea fi organizat pentru luna viitoare, cu scopul de a discuta despre procesul pentru pace din Ucrainei.

Conflictul dintre Armata ucraineană și forțele susținute de Rusia a dus la moartea a aproximativ 13.000 de persoane în estul Ucrainei din 2014 și până în prezent. Cu toate că un armistițiu semnat în 2015 a dus la încetarea conflictului, unele confruntări de mică amploare încă mai au loc uneori.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău