Vlad Țurcanu | Inițiativa PD în domeniul educației are o puternică conotație politică și parțial electorală (Ora de Vârf)

  • 17 Octombrie 2017 17:17
Vlad Țurcanu | Inițiativa PD în domeniul educației are o puternică conotație politică și parțial electorală (Ora de Vârf)

Inițiativa Partidului Democrat de instituire a unui moratoriu privind reforma educației are o puternică conotație politică și parțial electorală, consideră analistul politic Vlad Țurcanu.

Acesta a explicat în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău că inițiativa PD o are ca țintă Maia Sandu, care a deținut funcția de ministru al educației în trecut și a pornit mai multe reforme în domeniu.

Totodată, inițiativa democraților are și o perspectivă electorală deoarece se prezintă ca o reverență în fața acelei categorii de cetățeni nemulțumiți din cauza optimizării sistemului educațional, a mai remarcat Vlad Țurcanu.

Ne-am fi așteptat, totuși, ca ministra Babuc să verbalizeze această poziție. Iar dacă acest rol și l-a asumat liderul partidului, este de presupus că abordarea respectivă are o puternică conotație politică, parțial și electorală.

Politică pentru că se țintește în Maia Sandu, care a deținut această funcție în trecut și a pornit multe reforme în Educație. Ea a și fost nominalizată direct de către liderul PD  Vlad Plahotniuc.

Electorală, pentru că, probabil, și acum există nemulțumiri prin satele care, după ce li s-au împuținat locuitorii, cei rămași au fost nevoii să-și trimită copiii la școlile din localitățile megieșe.”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău