Vlad Țurcanu: „Toată lumea tace, de parcă Evghenii Șevciuk ar fi un disident care a apărat interesele R.Moldova”

  • 29 Iunie 2017 16:49
Vlad Țurcanu: „Toată lumea tace, de parcă Evghenii Șevciuk ar fi un disident care a apărat interesele R.Moldova”

Faptul că fostul lider transnistrean, Evgheni Șevciuk, care acum și-ar fi găsit refugiu pe malul drept al Nistrului fără să fie inculpat și judecat, pentru că a sfidat normele constituționale, reprezintă o palmă pentru sistemul de drept al Republicii Moldova.

Părerea aparține analistului politic Vlad Țurcanu și a fost exprimată la emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

„Orice cetățean rezonabil și patriot al acestui stat s-ar arăta cel puțin nedumerit de această situație dincolo de limitele logicii. Vorbim despre un om politic care a sfidat cele mai grave norme constituționale și tocmai acesta își poate găsi refugiu pe malul drept al Nistrului fără să fie inculpat și judecat.

În Constituție se precizează că sunt interzise și pedepsite prin lege contestarea și defăimarea statului și a poporului, și alte manifestări ce atentează la regimul constituțional. Acțiunile domnului Șevciuk se încadrează perfect în această prevedere.

Este o palmă puternică pe obrazul sistemului nostru de drept, pentru că nu am văzut ca Procuratura Generală să informeze opinia publică despre faptul că lui Evghenii Șevciuk i s-ar intenta vreun proces penal măcar. Și nu mai contează nici explicațiile politice care au putea veni, și încă nu au venit. Toată lumea tace, de parcă Șevciuk ar fi un disident care a apărat interesele Republicii Moldova”, a declarat Vlad Țurcanu. 

Vlad Țurcanu mai consideră că tolerarea separatismului subminează puternic acele noțiuni des invocate de către politicienii din Republica Moldova, cum ar fi suveranitatea și statalitatea pe care aceștia le folosesc doar în contexte favorabile. Analistul politic mai consideră că instituțiile statului ar trebui să acționeze în mod egal față de cei care ar îndrăzni să atenteze la suveranitatea statului moldovean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău