VIDEO | Schimb de replici între Donald Trump și șeful NATO la summitul de la Bruxelles

  • 11 Iulie 2018 12:50
VIDEO | Schimb de replici între Donald Trump și șeful NATO la summitul de la Bruxelles Defense News

Președintele american, Donald Trump, a declarat, în cadrul summitului NATO de la Bruxelles, că nu este corect ca SUA să achite sume enorme pentru apărarea Germaniei, iar Germania să achite miliarde de dolari Rusiei pentru gazul livrat și să depindă de această țară.

Un schimb de replici a avut loc, astăzi, în cadrul summitului, între Donald Trump și Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Donald Trump a adăugat că acest lucru nu este corect nici față de țara sa, nici față de plătitorii de impozite din SUA, menționând că Germania se află sub controlul Rusiei și este „capturată” de această țară.. „De ce trebuie să protejăm Germania de Rusia, iar Germania să achite miliarde de dolari Rusiei pentru gaz”, a mai spus liderul american. 

În replică, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că deși în cadrul NATO sunt păreri diferite și acțiuni diferite, statele membre trebuie să rămână unite pentru că doar așa organizația poate fi puternică. Stoltenberg a mai menționat că tranzacțiile comerciale cu Rusia nu au fost întrerupte nici măcat în perioada Războiului Rece.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău