Vadim Krasnoselski anunță că ar putea avea o întrevedere cu Dmitri Kozak. Despre ce vrea să discute liderul nerecunoscut de la Tiraspol cu oficialul rus

  • 31 Mai 2019 10:04
Vadim Krasnoselski anunță că ar putea avea o întrevedere cu Dmitri Kozak. Despre ce vrea să discute liderul nerecunoscut de la Tiraspol cu oficialul rus

Liderul autoproclamat din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski, a anunțat că ar putea avea pe 4 iulie o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind relațiile Federația Rusă-R.Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak.

Potrivit novostipmr.com, Krasnoselski a menționat că intenționează să discute cu Dmitri Kozak despre facilitarea acordării cetățeniei ruse pentru locuitorii din Transnistria. Un alt subiect despre care ar vrea să vorbească șeful administrației separatiste de la Tiraspol cu oficialul rus este implementarea proframului Federației Ruse peirivind capitalul matern pentru cetățenii ruși din regiune. 

Menționăm că deputatul rus Alexandr Iaroșuk a anunțat despre un proiect privind acordarea în regim simplificat a cetățeniei ruse pentru locuitorii din Transnistria așa cum s-a întâmplat în cazul locuitorilor din Donbas în urma unui decret semnat de Vladimir Putin care a adus critici și reacții aprinse atât la Kiev, cât și în Occident. Ulterior, reprezentanții Moscovei au negat existența unui astfel de proiect. 

Vicepremierul rus, Dmitri Kozak, vine într-o vizită în R.Moldova, fiind invitat de președintele Igor Dodon. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău