Un exemplar de vultur pleșuv sur, o specie periclitată în Cipru, a fost salvat și a revenit la vechea sa colonie

  • 21 Noiembrie 2019 20:00
Un exemplar de vultur pleșuv sur, o specie periclitată în Cipru, a fost salvat și a revenit la vechea sa colonie

Un vultur pleșuv sur (Gyps fulvus), care a fost salvat de voluntari ecologiști după ce a fost găsit în dificultate pe o plajă stâncoasă din Cipru, a fost eliberat în sălbăticie, a anunțat joi organizația nonguvernamentală de mediu BirdLife Cyprus, citată de agenția Xinhua și de Agerpres.

'Vulturul a fost eliberat în urmă cu aproape o săptămână din sediu (BirdLife) în Limassol și a fost monitorizat la fiecare două ore'', a notat coordonatoarea proiectului BirdLife, Melpo Apostolidou.

Ea a declarat că cele mai recente date primite de la transmițătorul radio atașat de corpul păsării demonstrează că exemplarul de vultur a supraviețuit și s-a reunit cu vechea sa colonie, în golful Episkopi din sud-vestul țării insulare.

Exemplarul de vultur a fost găsit la începutul lunii septembrie într-o zonă stâncoasă din golful Episkopi. El nu putea zbura și a fost transportat la un spital veterinar din Nicosia de voluntari ai BirdLife unde a fost îngrijit și hrănit timp de trei luni.

Vulturul pleșuv sur a devenit o specie pe cale de dispariție din cauza dezvoltării așezărilor omenești pe habitatul său.

O altă amenințare la adresa acestei specii o reprezintă utilizarea momelilor otrăvitoare contra vulpilor și a câinilor fără stăpân, notează Xinhua.

Exemplarele de vultur pleșuv sur se hrănesc exclusiv cu animale moarte.

Doar aproximativ 20 de astfel de păsări trăiesc în prezent în Cipru. În urmă cu 30 sau 40 de ani în țara insulară trăiau mii de exemplare din această specie.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău