Statele Unite s-au retras din Consiliul Drepturilor Omului al ONU

  • 20 Iunie 2018 09:14
Statele Unite s-au retras din Consiliul Drepturilor Omului al ONU

Statele Unite s-au retras din Consiliul Drepturilor Omului al Organizației Națiunilor Unite, pe care l-au acuzat de "politici părtinitoare". "Ipocritul" organism "își bate joc de drepturile omului", a declarat ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley.

Anul trecut, doamna Haley a acuzat Consiliul că are o "prejudecată cronică" la adresa Israelului. Doamna Haley a anunțat intenția Statelor Unite de a se retrage în timpul unei conferințe de presă comune cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, care a numit Consiliul Drepturilor Omului al ONU "un slab apărător al drepturilor omului". 

În același timp, Federația Rusă și-a depus candidatura pentru un loc în Comitetul ONU al drepturilor omului pentru perioada 2021-2023, după ce SUA și-au anunțat retragerea din această structură - potrivit unei declarații a Reprezentantei Rusiei la Națiunile Unite. Potrivit secretarul de presă al misiunii diplomatice rusești, Fedor Strjikovski, "se pare că SUA ar dori să transforme Comitetul într-un instrument ascultător, care să le permită să-și promoveze interesele și să pedepsească țările care nu le convin". 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău