Soluția lui Candu pentru modificarea Codului Audiovizualului

  • 26 Mai 2015 17:15
Soluția lui Candu pentru modificarea Codului Audiovizualului

Președintele parlamentului Andrian Candu va expedia experților internaționali pentru avizare suplimentară proiectele de modificare a Codului Audiovizualului.

Șeful legislativului a declarat marți, 26 mai, că cele două proiecte au provocat dezbateri în societate, astfel că vor fi propuse spre examinare unor organizații internaționale precum Comisia de la Veneția, Consiliul Europei și Freedom House.

Mai mult, Andrian Candu a admis că în această situația ar fi oportună adoptarea unui nou Cod al Audioavizualului decât să fie supus unor modificări frecvente cel actual. ”Trebuie să avem o abordare mult mai constructivă decât cârpeli de genul acesta”, a declarat Andrian Candu.

Amintim că un grup de deputați PLDM și PDM, și un grup de parlamentari liberali au elaborat două proiecte de modificare a Codului Audiovizualului pentru a stopa propaganda rusească în spațiul informațional autohton. Proiectul PLDM-PDM a fost supus critici din partea unor radiodifuzori pentru că prevede și obligarea posturilor de radio și tv să difuzeze cel puțin 8 ore pe zi de emisie autohtonă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău