Parlamentul European va dezbate situația justiției din România în februarie

  • 20 Ianuarie 2018 09:48
Parlamentul European va dezbate situația justiției din România în februarie Sursa: Digi24.ro

Eurodeputatul Siegfried Mureșan ( PMP, PPE) anunță că la nivelul Parlamentului European s-a decis ca situația justiției din România să fie dezbătută în următoarea sesiune plenară, din februarie, în plenul de la Strasbourg.

El considerând că aceasta arată “îngrijorarea serioasă” existentă la nivelul Uniunii Europene față de încercările de slăbire a sistemului de justiție din România, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro

“Parlamentul European va dezbate în următoarea sesiune plenară, din februarie, în plenul de la Strasbourg situația justiției din România ca urmare a încercărilor PSD și ALDE de a slăbi justiția. Decizia a fost luată astăzi (joi – n.r.) în Parlamentul European la Conferința președinților, compusă din liderii grupurilor politice și președintele Parlamentului. Este un semnal clar că încercările PSD și ALDE de a controla și slăbi justiția nu trec neobservate, iar faptul că Parlamentul European a decis să dezbată chiar în a doua sesiune plenară din acest an situația justiției din România arată îngrijorarea serioasă existentă la nivelul Uniunii Europene față de încercările de slăbire a sistemului de justiție din România”, spune Siegfried Mureșan.

Eurodeputatul adaugă faptul că pe tot parcursul anului 2017, “Guvernele României conduse de PSD și ALDE și majoritatea din Parlamentul României au încercat să convingă lumea civilizată că cei 500.000 de români care au ieșit în stradă la începutul anului trecut ca să protesteze împotriva corupției au greșit și că politicienii care propun slăbirea justiției au dreptate.

“Nu au putut convinge pe nimeni cu asemenea manevre de dezinformare. Statul de drept și independența justiției reprezintă fundamentul pe care sunt construite democrațiile consolidate din Uniunea Europeană și din NATO. În plus, funcționarea statului de drept în fiecare stat membru este esențială pentru succesul funcționării Uniunii în ansamblul ei. Dacă instituțiile sunt slabe într-un stat membru, acest lucru reprezintă un risc pentru cetățenii din toată Uniunea Europeană, un risc de securitate, în primul rând“, susține Mureșan.

Totodată, el subliniază că domnia legii trebuie respectată în toate statele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău