Serghei Lavrov face apel Iranului să respecte prevederile Acordului Nuclear

  • 02 Iulie 2019 15:13
Serghei Lavrov face apel Iranului să respecte prevederile Acordului Nuclear

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a transmis Administrației de la Teheran „să nu cedeze în fața emoțiilor” și să respecte „prevederile esențiale” ale Acordului Nuclear, în pofida presiunilor din partea Statelor Unite, relatează cotidianul Le Figaro.

„Facem apel colegilor iranieni să dea dovadă de reținere, să nu cedeze în fața emoțiilor și să respecte prevederile esențiale ale Acordului”, a declarat Serghei Lavrov.

Administrația din Iran a anunțat, luni, depășirea limitei stocurilor de uraniu îmbogățit stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri. "Dacă țările europene fac ce trebuie, decizia noastră este reversibilă", a declarat Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, citat de agenția IRNA. 

Președintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franța, China și Rusia mențin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancțiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunța la unele condiții ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menținerea Tratatului. 

Relațiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancțiunilor impuse de Administrația Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Președintele SUA vrea limitarea activităților nucleare și balistice iraniene.

sursa: medifax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău