Secretarul general al NATO consideră că anexarea Crimeei a fost o consecință a concurenței dintre marile puteri

  • 06 August 2019 08:42
Secretarul general al NATO consideră că anexarea Crimeei  a fost o consecință a concurenței dintre marile puteri

Concurența între marile state provoacă noi amenințări la adresa ordinii mondiale, iar anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Federația Rusă este un exemplu în acest sens - a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unui discurs susținut la Centrul de Studii Strategice de la Universitatea Victoria din Wellington, Noua Zeelandă.

"Prima (provocare pentru securitatea mondială, n.red) este o concurență sporită între marile puteri. Și vedem consecințele acestui fapt în Crimeea. De la anexarea ilegală a Crimeei la Coreea de Nord, de la Siria la Marea Chinei de Sud" - a precizat Stoltenberg. Potrivit secretarului general al NATO, anexarea Crimeii este primul caz de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în care un stat ocupă teritoriile altui stat.

De asemenea, Stoltenberg a atras atenția că Federația Rusă își consolidează prezența în alte țări. "Și vedem o prezență rusă crescândă în Orientul Mijlociu, în Siria, precum și faptul că Rusia încearcă să intervină și să submineze încrederea în instituțiile democratice din mai multe țări membre NATO și din altă parte" - a mai declarat secretarul general al NATO.

Sursa: Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău