Rezultatele vizitei lui Chiril Gaburici la Bruxelles

  • 20 Martie 2015 18:43
Rezultatele vizitei lui Chiril Gaburici la Bruxelles

Sectorul financiar bancar, criza din Ucraina și securitatea energetică, precum și pregătirea viitorului summit al Parteneriatului Estic.

Sunt câteva dintre temele discutate la Bruxelles cu oficialii europeni de premierul Chiril Gaburici, revenit astăzi la Chișinău.

Șeful cabinetului de miniștri a susținut o conferință de presă în care și-a prezentat rezultatele vizitei.

„Am primit un mesaj de susținere din partea președintelui Comisiei Europene. Cu Secretarul general al NATO am stabilit că vom avea o colaborare mai strânsă decât până acum, în special în domeniul securității naționale, ca urmare a situației geo-politice în care ne aflăm. Am discutat de asemenea acțiunile care trebuie îndeplinite până la Summitul Parteneriatului Estic din mai de la Riga ”, a declarat Chiril Gaburici.

La Bruxelles, premierul Chiril Gaburici s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Cancelarul german Angela Merkel, cu alți oficiali europenei, precum și cu reprezentanții diasporei moldovenești din Belgia.

Chiril Gaburici a fost însoțit în cadrul vizitei de viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Natalia Gherman, viceprim-ministrul, ministrul economiei, Stephane Bride, vicepremierul pentru reintegrare, Victor Osipov, ministrul finanțelor, Anatol Arapu, și ministrul justiției, Vladimir Grosu.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău