Rezultatele alegerilor prezidențiale din R.Moldova pe regiuni

  • 02 Noiembrie 2020 10:41
Rezultatele alegerilor prezidențiale din R.Moldova pe regiuni

Maia Sandu a câștigat cele mai multe voturi în 12 raioane și municipii la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, în special în zonele centrală și de sud.

Astfel, candidata PAS a câștigat în Chișinău, Telenești, Călărași, Strășeni, Nisporeni, Criuleni, Hâncești, Ialoveni, Ștefan Vodă, Cimișlia, Leova și Cantemir.

Igor Dodon, a obținut cele mai multe voturi în nord, în regiunea transnistreană și în UTA Găgăuzia. Candidatul susținut de Partidul Socialiștilor a acumulat cele mai multe voturi în 19 raioane și, respectiv unități teritoriale.

Este vorba despre Briceni, Edineț, Ocnița, Dondușeni, Soroca, Râșcani, Glodeni, Florești, Șoldănești, Rezina, Ungheni, Dubăsari, regiunea transnistreană, Anenii Noi, Căușeni, Basarabeasca, UTA Găgăuzia, Cahul și Taraclia.

Candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi s-a clasat pe primul loc la Bălți și în trei raioane: Drochia, Sângerei și Fălești, iar candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov a câștigat detașat la Orhei.

În unele raioane, lupta dintre Maia Sandu și Igor Dodon a fost una strânsă, la diferență de mai puțin de 1%. De exemplu, la Ungheni, Igor Dodon a acumulat 33, 83% din sufragii, iar Maia Sandu – 32,22%.

O situație similară a fost și la Rezina, unde Igor Dodon a obținut 31,95% din sufragii, iar Maia Sandu – 31,40%. Și la Căușeni, diferența dintre cei doi candidați care merg în turul doi este foarte mică. Igor Dodon a câștigat la limită cu 34,92%, urmat de Maia Sandu cu 34,44 la sută din sufragii.

La Ștefan Vodă, Maia Sandu este însă cea care câștigă la o distanță mai mică de un procent, cu 33,52 la sută, urmat de Igor Dodon cu 32,93%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău