Reprezentanta Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova| Chestiunea Transnistriei ține de dreptate istorică

  • 18 Octombrie 2018 21:18
Reprezentanta Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova| Chestiunea Transnistriei ține de dreptate istorică TASS

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a vorbit, în cadrul unei videoconferințe, organizată la Chișinău, despre problema transnistreană.

Astfel, Maria Zaharova consideră că Transnistria reprezintă pentru ea cea mai complicată chestiune și că chiar dacă se declară că Rusia va susține limba rusă și conaționalii săi, problematica este cu mult mai largă decât ar putea ea spune. „Este o chestiune ce ține de dreptate istorică, de ceea ce își doresc oamenii în acea realitate în care ei trăiesc. Pe plan personal, în atribuțiile mele de serviciu această chestiune este cea mai complicată. Aceasta deoarece de fiecare dată sunt prezentate anumite probleme, iar în interiorul tău vrei să treci la subiectul ce ține de dreptatea istorică, însă nu-mi pot permite acest lucru din cauza poziției pe care o am”, a declarat reprezentanta Ministerului rus de Externe, potrivit novostipmr.com.  

Maria Zahaorva a mai menționat că Rusia a ajutat Transnistria chiar și atunci când țara sa a trecut prin perioade dificile și niciodat nu a uitat de această regiune. Referitor la solicitările Chișinăului privind retragerea trupelor ruse, purtătoarea de cuvânt a declarat că sunt făcute din considerente politice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău