Reacția PD la rezoluția adoptată de Parlamentul European

  • 05 Iulie 2018 13:58
Reacția PD la rezoluția adoptată de Parlamentul European

Partidul Democrat susține că rezoluția adoptată de Parlamentul European „nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului și nici asupra cetățenilor”.

„Este regretabil că războiul politic din țara noastră a fost exportat în Parlamentul European de către câțiva lideri politici moldoveni, care recurg la gesturi îndreptate împotriva moldovenilor, doar pentru a-și atinge scopurile meschine. (...) Mai constatăm că rezoluția nu a trezit interesul euro-deputaților, aceasta fiind dezbătută cu sala aproape goală, din care au lipsit până și majoritatea celor, care fac parte din partidul care a inițiat-o, lucru care indică încă o dată faptul că decizia privind votul s-a luat netransparent și strict politicianist, fără a exista o dezbatere consistentă în plen”, se arată în comunicatul formațiunii. 

Potrivit PD, „este o rezoluție politică, prin care se dă un start prematur campaniei electorale pentru viitoarele alegeri din R. Moldova și că adoptarea acestui document „va eroda semnificativ și încrederea moldovenilor în UE”.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Vitalie Gămurari, mai anunță că reprezentanții Guvernului și ai Parlamentului vor veni, mâine, cu declarații oficiale și vor anunța modul în care se va acționa mai departe. 

Menționăm că în rezoluția adoptată de europarlamentari, este solicitată suspendarea asistenței macrofinanciare și a suportului bugetar al UE pentru R. Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău