Raportorul Parlamentului European pentru R.Moldova | UE ar putea sancționa dur noul Guvern de la Chișinău

  • 26 Noiembrie 2019 20:32
Raportorul Parlamentului European pentru R.Moldova | UE ar putea sancționa dur noul Guvern de la Chișinău

Uniunea Europeană ar putea sancționa dur noul Guvern de la Chișinău, dacă acesta nu-și va respecta angajamentele asumate în relația Republica Moldova–UE. De această părere este europarlamentarul Dragoș Tudorache, noul raportor al Parlamentului European pentru țara noastră, scrie NordNews.md.

Dragoș Tudorache a declarat pentru reporterul nordnews.md că UE nu va acorda mult timp noului Executiv technocrat, condus de Ion Chicu. „Uniunea Europeană nu va acorda mult timp noului Guvern. Poți să păcălești din vorbe câteva zile, luni, după aia vine punerea în aplicare a unor legi. În momentul în care livrarea nu coincide cu ce s-a promis, cu angajamentele politice făcute, se iau măsuri”, spune oficialul de la Bruxelles.

Una dintre aceste măsuri, în opinia europarlamentarului român, este sistarea asistenței bugetare oferite de UE pentru țara noastră, în procesul de implemantare a reformelor.

„Eu sper să nu ajungem acolo, la sistarea asistenței bugetare. Aceasta poate să alimenteze și acea propagandă, acea paranoie că doar Estul oferă soluții, iar Vestul vine doar cu sancțiuni. E foarte previzibil că într-acolo se va duce mesajul public, politic. Pentru oameni și pentru viața de zi cu zi, asta  se poate transforma ușor într-o dezamăgire: uite, din nou suntem abandonați de Vest”, a spus Dragoș Tudorachecare a mai menționat că oprirea asistenței financiare e ultimul lucru pe care l-ar face. „Dar e clar că e o măsură pe care trebuie să o iei dacă politicul nu-și respectă angajamentele”, a spus Dragoș Tudorache, raportorul PE pentru R. Moldova. 

Amintim că Dragoș Tudorache afirma anterior că noul Guvern de la Chișinău trebuie să confirme parcursul proeuropean și să continue reformele începute în mandatul Maiei Sandu.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău