PROTESTE în fața Parlamentului. ALTERCAȚII între protestatari și polițiști (VIDEO/LIVETEXT)

  • 20 Ianuarie 2016 23:11
PROTESTE în fața Parlamentului. ALTERCAȚII între protestatari și polițiști (VIDEO/LIVETEXT)

Peste 2 mii de oameni protestează împotriva investirii Guvernului Filip în fața Parlamentului.

UPDATE 22:22: Protestatarii continuă să stea în preajma Parlamentului. Aceștia scandează „Noi suntem poporul”, „Rușine” și „Iuda”. De asemenea, aceștia duc tratative cu forțele de ordine care le blochează accesul în cladirea Legislativului.

Protestatarii au aprins câteva ruguri pentru a se încălzi și spun că nu vor pleca până când noul cabinet de miniștri nu-și va da demisia (foto aici).

UPDATE 21:46: După ce inițial au părut să dea înapoi, forțele de ordine s-au mobilizat și au început să despartă rândurile manifestanților. Poliția a reușit să-i scoată pe protestatari din sediul Legislativului și au refăcut cordoanele de rezistență din jurul Parlamentului.

La fel și mai mulți jurnaliști, blocați in interior au reușit să părăsească clădirea, pe ușile laterale ale Legislativului, după ce au stat izolați mai bine de pentru ore. În perioada cât au stat închiși în parlament, jurnaliștii nu au avut voie să iasă din camera destinată presei, dar nici să se apropie de geamuri.

Șeful interimar al Inspectoratului General de Politie, Gheorghe Cavcaliuc, spune că situația este sub control.

Potrivit șefului secției Medicină Urgență din cadrul spitalului de Urgență, Igor Curov, zece persoane, printre care patru polițiști au ajuns la spital în urma acțiunilor de protest de la Parlament, unde le-au fost oferite îngrijiri medicale.

În prezent viața acestora este în afara oricărui pericol. Pacienții au beneficiat de primul ajutor medical, după care au fost lăsați să plece acasă.


UPDATE 21:31:
Protestatarii au fost scoși din cladirea Parlamentului, iar cordonul forțelor de ordine a fost refăcut.

UPDATE 21: 08:
Poliția a primit întăriri și încearcă să disperseze rândurile protestatarilor.

UPDATE 20: 40:
Altercațiile dintre protestatari și forțele de ordine continuă. Protestatarii înaintează pas cu pas și au ajuns deja la etajul doi a clădirii Legislativului.

UPDATE 19:11:
Protestatarii au aprins un rug în spatele Parlamentului.

UPDATE 18:49: Protestatarii au reușit să intre în Parlament și atacă polițiștii cu gaze lacrimogene.

UPDATE 18:41:
Polițiștii au fost scoși afară în mulțime și sunt bătuți de către manifestanți. Scutierii sunt scoși afară câte unul.

UPDATE 18:22:
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a chemat oamenii să se retragă și să nu devasteze Parlamentul. Protestatarii refuză însă să se retragă și scandează „Noi suntem puterea”.

UPDATE 18:12:
Protestatarii au reușit să pătrundă în sediul Legislativului, dar scutierii ripostează din interior. Protestatarii îi scot pe scutieri afară, câte unul. Aceștia au pătruns înăuntru și distrug mobilierul.

UPDATE 18:03:
Protestatarii forțează ușa Parlamentului folosind o rangă. Manifestanții le-au interzis reprezentanților presei să filmeze.

UPDATE 17:53:
Cordonul de poliție a fost rupt. Polițiștii sunt îmbrânciți cu forța în mulțime. Protestatarii se află la ușa din spate.

UPDATE 17:50:
Protestatarii au reușit să rupă cordonul de polițiști forțînd ușa din spate a Legislativului, dar nu au intrat în clădire.Scutierii s-au pomenit în mulțime și au loc altercații cu protestatarii.

UPDATE 17:34:
Protestatarii încearcă să forțeze intrarea din spate a clădirii Parlamentului. În aceste momente au loc altercații între scutieri și protestatarii care scandează ”Noi suntem poporul ””Jos mafia”, ”Jos hunta”.

Unul dintre polițiști a fost scos din cordon de către mulțime și după câteva îmbrânceli a revenit alături de reprezentanții forțelor de ordine.

UPDATE 17:30:
Mulțimea forțează cordonul de polițiști.

UPDATE 17.01:
Mulțimea din jurul Parlamentului, scandează ”jos mafia”. Sute de polițiști au format un cordon în jurul clădirii Parlamentului pentru a nu permite deputaților să iasă din clădire. Protestatarii aruncă cu pietre în polițiști.

UPDATE16:50: Câteva sute de persoane, în coloană, s-au alăturat mulțimii adunate lângă sediul Parlamentului de la Chișinău, scandând ”Unire moldoveni!” și ”Noi suntem poporul!”. Forțele de ordine au suplinit numărul scutierilor care au format câteva cordoane de rezistență la intrările în Legislativ unde se înregistrează busculade și altercații între protestatari și polițiștii inarmați cu bastoane și scuturi. În același timp protestatarii dărâmă gardul din metal instalat în preajmă.

UPDATE 16:40: După investirea Guvernului Filip, liderul partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a îndemnat mulțimea din preajma Parlamentului să înconjoare clădirea. Mulțimea scandează ”Rușine”, ”Trădători”.

Protestatarii au incercuit Parlamentul și vor să intre pe ușa din spate.

Mulțimea din fața parlamentului scandează ”afară”, ”hoților”. Reprezentanți ai forțelor de ordine înarmați cu bastoane și caști,  intră în clădirea Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău