Primul caz de coronavirus în Brazilia anunțat marți a fost confirmat după repetarea testului

  • 26 Februarie 2020 17:17
Primul caz de coronavirus în Brazilia anunțat marți a fost confirmat după repetarea testului

Un prim caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia, a anunțat miercuri ministrul sănătății Luiz Henrique Mandetta, referitor la un pacient din Sao Paulo (sud-est) care a călătorit recent în Italia, acesta fiind primul caz din America Latină, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Avem un caz confirmat', a anunțat într-o conferință de presă Luiz Henrique Mandetta în legătură cu un bărbat în vârstă de 61 de ani, care a devenit astfel primul caz de contaminare cu coronavirus din America Latină, până acum ferită de epidemia apărută în China.

Autoritățile sanitare din Brazilia au informat marți dimineață că au detectat ceea ce ar putea fi primul caz de coronavirus din țară, însă au precizat că urma să fie efectuată o nouă analiză pentru a se obține confirmarea definitivă.

Bărbatul a călătorit în Lombardia - epicentrul virusului în Europa - între 9 și 21 februarie în interes de serviciu, a precizat ministerul într-un comunicat. El a prezentat simptome compatibile cu virusul, inclusiv febră și durere în gât, potrivit comunicatului, adăugând că măsuri de precauție standard au fost luate și bărbatul este bine.

Coronavirusul, care a fost descoperit inițial în China centrală la sfârșitul lunii decembrie și a provocat acolo moartea a peste 2.600 de persoane, s-a răspândit în peste 30 de țări din întreaga lume, inclusiv Italia - unde mai mult de 300 de persoane au fost infectate și 12 au murit. Focarul a rămas concentrat în nordul țării, cu marea majoritate a cazurilor înregistrate în Lombardia. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău