Mihai Ghimpu: Prezența în CSI împiedică integrarea europeană a Republicii Moldova

  • 20 Ianuarie 2018 09:59
Mihai Ghimpu: Prezența în CSI împiedică integrarea europeană a Republicii Moldova

Comunitatea Statelor Independente este o organizație nefuncțională, controlată de Rusia care rezolvă problemele doar în favoarea sa. În plus, prezența Republicii Moldova în această structură împiedică procesul de aderare la UE, a declarat astăzi liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu, motivând proiectul fracțiunii parlamentare a PL privind denunțarea acordului cu CSI.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, Republica Moldova ar trebui să demonstreze prin fapte și nu doar prin legi, care oricum sunt nefuncționale, că își dorește să adere la Uniunea Europeană, iar ieșirea din CSI ar fi o astfel de acțiune care ar demonstra ireversibilitatea parcursului european.

Amintim că deputații liberali au înregistrat la începutul anului un proiect de lege privind denunțarea acordului de participare a Republicii Moldova în CSI. Inițiativa a fost criticată dur de socialiști și de președintele pro-moscovit Igor Dodon. În Parlament au existat mai multe inițiative similare în trecut, dar niciodată nu a existat o majoritate care să voteze pentru denunțarea acordului de constituire a CSI, semnat de primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, în decembrie 1991.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău