Președintele Ucrainei | "Aderarea Ucrainei la UE și la NATO este un obiectiv real"

  • 07 Februarie 2019 15:54
Președintele Ucrainei |

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat că aderarea Ucrainei la NATO și la Uniunea Europeană este un obiectiv real. Poroșenko a făcut această declarație într-un discurs susținut joi, 7 februarie, în Parlamentul de la Kiev, înainte ca deputații ucraineni să voteze proiectul de lege privind înscrierea în Constituție a obiectivelor de aderare a Ucrainei la NATO și la UE.

"Ucraina are nevoie de unitate în cazul votului nostru istoric. Sunt convins că vom continua eforturile noastre comune de implementare a reformelor. De asemenea, sunt convins că aderarea la UE și la NATO este un obiectiv cât se poate de real. Prin eforturile noastre comune, țara va avea asigurată aderarea la NATO și aderarea la UE", a afirmat Petro Poroșenko.
 
Potrivit președintelui, Ucraina trebuie să "avanseze pe calea aderării la UE și la NATO". "Acum zece ani, în această sală de ședințe s-au făcut apeluri la o abordare multi-vectorială. Au existat apeluri iresponsabile la rămânerea la statutul de țară nealiniată. Vreau să reamintesc tuturor că, în februarie 2013, Rusia a început agresiunea împotriva Ucrainei când aveam statut de țară nealiniată. Acel statut nu ne-a salvat. Acum, însă, trebuie să mergem în mod decisiv pe calea aderării la UE și la NATO", a remarcat Poroșenko.
 
După discursul președintelui, parlamentarii ucraineni au votat, în lectură finală, înscrierea în Constituție a obiectivelor țării de aderare la NATO și la UE, proiectul de lege fiind susținut de 334 de deputați.
Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău