Pavel Filip: În luna iunie, PDM a greșit din punct de vedere politic, nu și legal

  • 05 Septembrie 2019 08:50
Pavel Filip: În luna iunie, PDM a greșit din punct de vedere politic, nu și legal

În perioada 8-14 iunie 2019, Partidul Democrat a greșit din punct de vedere politic, nu și legal. Atunci erau în vigoare hotărârile Curții Constituționale pe care PDM le-a respectat.

Declarația aparține președintelui interimar al PDM, Pavel Filip, făcută în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.

„Eu confirm că Partidul Democrat, în acea perioadă, a greșit politic, dar nu a greșit și din punctul de vedere legal. Acum există acest dosar (n.r. cu privire la tentativa de puci a PDM) care din punctul meu de vedere este ridicol și nu este altceva decât unul politic și nu este altceva decât primul pas pentru fraudarea alegerilor locale pe care le vom avea pentru că aceasta este una din presiunile care se fac pe Partidul Democrat”, a afirmat fostul premier.

Pavel Filip spune că ceea ce își reproșează este că în perioada cât s-a aflat în fruntea Guvernului a comunicat puțin cu publicul, cu societatea. „S-a dovedit că mult mai important este să ai o guvernare bazată pe percepții, ceea ce avem acum, de fapt. Din punctul meu de vedere, nu există un program de guvernare, există o guvernare bazată pe percepție. Am preferat, și aceasta a fost o greșeală, să muncesc, să mă concentrez pe reformele adevărate”, a afirmat democratul.

Fostul premier susține că, în opinia lui, justiția moldovenească se orientează foarte repede către cei care au acces la guvernare. Potrivit lui, este imposibil să fie controlat fiecare procuror sau fiecare judecător. Democratul spune că sunt stranii abordările justiției în raport cu dosarele pe care le-a trimis la rejudecare sau le-a anulat după schimbarea puterii în stat. „Cum în momentul când se află un partid la guvernare se judecă într-un fel și când se află alt partid la guvernare – cu totul altfel? Eu cred că atunci când o să găsim răspunsul adevărat la această întrebare, atunci o să avem o justiție corectă în Republica Moldova”, afirmă Pavel Filip.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13
Ploaie de scurtă durată
Umiditate:93 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Tue
16

Curs oficial BNM 29 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0936
USD 17.6277 -0.0665
RON 4.0060 -0.0184
UAH 0.6555 -0.0003
RUB 0.2486 -0.0011
Arhivă Radio Chișinău